Smog ať řeší stát, na to my nedosáhneme, tvrdí primátor Karviné

05.01.2011 16:00

Občany Karviné už desítky let trápí znečištěné ovzduší, úpí pod smogovými dekami, které se čas od času zrodí nad městem. Primátor Hanzel (ČSSD) volá po nápravě. Připomíná také, jak úspěšně doposud v Karviné plní předvolební sliby díky dostatku financí.

Smog ať řeší stát, na to my nedosáhneme, tvrdí primátor Karviné

Primátor Karviné Tomáš Hanzel (ČSSD) apeluje na stát, aby město osvobodil od tíživého smogu, v novém roce se tak připojil k primátorovi Ostravy Petru Kajnarovi (ČSSD). Zdá se, že čistý vzduch by si lidé v roce 2011 v Moravskoslezském kraji přáli opravdu ze všeho nejvíc. Všechny ostatní problémy prý primátor zvládne. Jeho sebejistota nepřekvapí, vždyť sociální demokracie drží v zastupitelstvu města 24 křesel z jedenačtyřiceti.

,,Především přeji všem lidem v Karviné zdraví, štěstí, spokojenost a úspěch v roce 2011. Přál bych si taky, aby se konečně rozhýbal stát a řešil to, co léta zanedbával- smog, nečisté ovzduší, problémy s tranzitní dopravou (všecka auta nám denně jezdí centrem města)," vyčítá vládě nečinnost Hanzel (ČSSD).

Zvládneme i projekty z EU

Primátor počítá s tím, že budou zastupitelé pokračovat v práci, kterou započali již dříve. „Letos lidem třeba předáme supermoderní knihovnu nebo upravíme jedno z frekventovaných veřejných prostranství (náměstí Budovatelů)," slibuje lidem z Karviné primátor.

Připomíná také, že jako jedno z mála velkých měst České republiky se město nemusí trápit zadlužováním v souvislosti s financováním projektů Evropské unie. My naštěstí neřešíme úvěry na spolufinancování evropských projektů, protože máme na kontě peníze z prodeje bytů a ty postupně zapojujeme do investic přesně tak, jak jsme lidem slíbili," připomíná v závěru plnění předvolebních slibů Hanzel (ČSSD).

Související:

Dopřejte Ostravákům čistší vzduch, apeluje primátor Kajnar na vládu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…