Univerzitní park v Karviné zkrášlí 10 milionů korun z EU

24.01.2012 12:40

Univerzitní park v Karviné zkrášlí evropská dotace 10 milionů korun z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko. Karviná ji spolu se svými 6,5 miliony korun vloží do nových chodníků, mobiliáře a zatraktivnění prostoru pro studenty a obyvatele města. O přidělení dotace dnes rozhodla Regionální rada Moravskoslezsko.

Univerzitní park v Karviné zkrášlí 10 milionů korun z EU
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

"Z univerzitního parku vznikne oddechová zóna pro studenty a obyvatele okolních čtvrtí," komentuje záměr Marian Lebiedzik, místopředseda Regionální rady Moravskoslezsko a náměstek hejtmana kraje. "Zmizí neprůchozí a tmavé části parku, naopak přibudou lavičky, mobiliář, pódium a dětský koutek," popisuje chystané změny Lebiedzik. Město chce přilákat rodiny s dětmi k aktivnímu odpočinku, rozproudit společenský a kulturní život.

Aby přeměna parku byla kompletní, její součástí bude obnova zeleně, financovaná z Operačního programu Životní prostředí.

Přeměna parku je zahrnutá do integrovaného plánu rozvoje města, na který má Karviná vyhrazeno přes 400 milionů korun z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko. Přibližně 260 milionů korun již získala například na modernizaci Základní školy Mendelova, rekonstrukci fotbalového areálu Kovona, kulturního domu Družba nebo Regionální knihovny Karviná.

Regionální rada Moravskoslezsko v letech 2007-2013 zodpovídá za uplatnění přibližně 19 miliard korun z evropských fondů v Moravskoslezsku. Doposud podpořila 637 projektů dopravní infrastruktury, veřejných služeb, cestovního ruchu, regenerace brownfields, rozvoje měst a venkova dotací přes 13,5 miliard korun.

Mgr. Michal Sobek
manažer vnější komunikace
Regionální rada Moravskoslezsko


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Region soudržnosti Moravskoslezsko

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…