Volební štáby ČSSD a ODS si na sobotu najaly ochranku

29.05.2010 9:45

Bezpečnost při sledování volebních výsledků budou dvěma největším stranám v zemi zajišťovat bezpečnostní agentury.

Volební štáby ČSSD a ODS si na sobotu najaly ochranku

Volební štáby ČSSD a ODS sice tvrdí, že se incidentů nebojí, nicméně výsledky voleb s nimi budou sledovat bezpečnostní agentury. Zřejmě si dobře pamatují na vraždu Václava Kočky, přítele šéfa sociální demokracie Jiřího Paroubka, či na létající kameny po expředsedovi občanské demokracie Mirku Topolánkovi.

"Bezpečnost budeme zajišťovat standardně, jako při podobných akcích v minulosti," sdělil stroze pro ParlamentníListy.cz mluvčí Lidového domu Ondřej Macura.

A podobně mluvil i jeho kolega z ODS. „Doufáme, že se nic nestane, bezpečnost zajistí standardní pořadatelská služba," řekl Martin Kupka.

Sledovat sobotní sčítání hlasů po boku nejznámějších českých politiků nemůže jen tak někdo. Za špičkami ODS pustí pořadatelé do Malostranské besedy jen akreditované novináře a vybrané hosty. Pozvánku dostal i Mirek Topolánek, ten ovšem volí v Brně a není jisté, jestli vůbec bude mít chuť se s pražskými kolegy sejít.

Pár rozbitých půllitrů

Kupka počítá s návštěvou asi tří set lidí. „Nikdy se žádný konflikt nestal a věřím, že tomu tak bude i nadále," řekl mluvčí. Podle očitých svědků se před čtyřmi roky ve štábu ODS rozbíjely půllitry o zem ve chvíli, kdy Jiří Paroubek hovořil v televizi o novinářích pracujících v žoldu občanské demokracie.

Také před restaurací Hybernia budou hlídat najatí strážci. A jako obvykle pro návštěvníky, tedy příznivce stran, osobní přátele politických špiček a novináře, budou mít volební štáby bohatě prostřené stoly a připravený kulturní program.

Oslavy či oplakávání volebního výsledku se s největší pravděpodobností jako obvykle protáhnou do pozdních nočních hodin.

Čtěte také:



Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…