Zdravotně postižení protestovali před ministerstvem. Chtějí konec sKaret

07.05.2013 17:32

Zrušení sKaret se podle zdravotně postižených nemůže dále protahovat. Uspořádali proto v úterý před Ministerstvem práce a sociálních věcí shromáždění za účasti KDU-ČSL. Došlo i na divadelní představení, kterému přihlížela ministryně Ludmila Müllerová (TOP 09).

Zdravotně postižení protestovali před ministerstvem. Chtějí konec sKaret
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR Václav Krása

Národní rada osob se zdravotním postižením a KDU-ČSL uspořádala v úterý před Ministerstvem práce a sociálních věcí happening za urychlení konce sKaret. Podle předsedy rady Václav Krásy je stále možné, že sKarty budou zachovány i přes doporučení vlády Petra Nečase (ODS) ministryni Ludmile Millerové zahájit jednání s Českou spořitelnou o ukončení celého projektu. „Nám se zdá, že o ně bude ministr Kalousek bojovat. Jsou tady pořád politické síly, které se jí snaží resuscitovat,“ řekl Krása serveru IHNED.cz.

Ministryně jedná s bankou

Müllerová se s Českou spořitelnou v pondělí dohodla na vytvoření komise, která se bude zabývat možnostmi ukončení. Rada postižených kritizuje projekt od jeho vzniku. Nesouhlasí s tím, že banka má přístup k osobním údajům příjemců dávek. Zástupcům postižených se nelíbí také to, aby za posílání peněz lidé platili. Rada upozorňuje i na to, že sKarta nahrazuje u handicapovaných dosavadní průkazy tělesně postižených. Lidé ji tedy ukazují třeba při žádostech o přidělení parkovacího místa či o uznání jiných výhod, musejí přikládat i její kopii.

Kvůli nakládání s osobními údaji dostalo Ministerstvo práce a sociálních věcí půlmilionovou pokutu. Uložil mu ji Úřad pro ochranu osobních údajů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kup, čtk, mk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…