„Co si to, chlape, dovolujete?!“ Ve studiu bouchly emoce. Zdechovský zvedl ze židle poslankyni ANO

16.02.2024 19:53 | Monitoring

Poslankyni Margitě Balaštíkové (ANO) bouchly v televizním vysílání CNN Prima NEWS saze. Jejímu tvrzení, že za situaci v zemědělství mnohou lidovci, zde kontroval poslanec Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský s tím, že sama zemědělství vůbec nerozumí a mluví samé lži. „Co si to dovolujete, chlape? Vy mě nebudete sekýrovat,“ ohrazovala se politička.

„Co si to, chlape, dovolujete?!“ Ve studiu bouchly emoce. Zdechovský zvedl ze židle poslankyni ANO
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

„Tak za prvé, pane Zdechovský. Váš Marian Jurečka v době, kdy zastupoval Zdeňka Nekulu, změnil společnou zemědělskou politiku, tím udělal první velký průšvih, který se stal v zemědělství. To je první chyba!“ řekla poslankyně Balaštíková v pořadu 360° kriticky na adresu lidovců.

„A další chyba je, co konkrétně vy jste v tom Evropském parlamentu udělali pro naše zemědělce?“ pokračovala ve výstupu proti europoslanci Zdechovskému dál Balaštíková. „Já vám to řeknu, neudělal jste nic!“ dodala opoziční poslankyně emotivně.

Tomáš Zdechovský po celou dobu kroutil nesouhlasně hlavou. Balaštíkové vyčetl, že tématu zemědělství vůbec nerozumí. „Tak za prvé, paní Balaštíková zemědělství vůbec nerozumí. Co jsem udělal v Evropském parlamentu? Stopl jsem třeba dotace pro největší oligarchy v České republice, protože bylo vidět, že kradou evropské dotace ve svůj prospěch,“ rozčílil se lidovecký poslanec Evropského parlamentu.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Anketa

Funguje náš stát dobře? Jste spokojeni s úřady, zdravotnictvím, sociálními službami apod.?

1%
96%
hlasovalo: 32491 lidí
Následně poslankyni hnutí ANO nařkl, že neříká pravdu. „Paní Balaštíková, vy lžete, vy každým momentem lžete, říkáte jednu lež vedle druhé. Tady se napravují problémy, které způsobila vaše vláda. Vy a pan Toman, vámi dosazený člověk, který byl řízený jako loutka panem Babišem, hlasoval pro spoustu blbostí, které dnes dopadají na české zemědělce!“ konstatoval Zdechovský.

A Balaštíkové doporučil: „Opravdu jděte mezi české zemědělce, zeptejte se jich na to, jakým způsobem hájila vaše vláda zájmy českých zemědělců. Nula! Pan Výborný tu napravuje stav, který tu způsobila vláda Andreje Babiše, a jeho agroholding a jeho zemědělské lobby pokřivily zemědělský trh. Navýšili jste neskutečně ceny zemědělských komodit a ceny potravin jako nikdo v Evropě,“ dodal lidovecký europoslanec značně rozhořčeně.

„Já bych požádala pana Zdechovského, aby se laskavě zdržel těchto invektiv,“ soptila Balaštíková. „Já vám řeknu jednu věc, že takto jste se mnou hovořil naposledy, rozumíte?! Já nelžu a na rozdíl od vás s těmi lidmi mluvím,“ zdůraznila.

Když ji Zdechovský vstoupil do řeči s tím, že opět lže, nazvedl Balaštíkovou ještě víc ze židle: „Co si to dovolujete, člověče? Co si to vy už, chlape, dovolujete? Vaše politické řeči mě vůbec nezajímají. Celou dobu, co jsem v Parlamentu, mluvím se zemědělci, dělala jsem zemědělství a jestli něčemu opravdu rozumím, tak zemědělství. Nebudete mě tu sekýrovat! Kdo vám dal právo? Bavte se slušně a odborně,“ dodala poslankyně Margita Balaštíková na závěr své reakce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vůbec se nedivím, že už to nevydržela. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAjkaBajka , 17.02.2024 4:50:38
A to se ještě držela. Když se nějaký výrobek nepovede tak se mu říká zmetek. V případě Zdechovského to platí dvojnásob. Chování žádné, lže sám jako když tiskne, nálepkuje druhé, že ničemu nerozumí a sám je ten, který ničemu nerozumí, ale rád se vyjadřuje ke všemu. Stejný jako Pekarová. S oběma se svět zatočil když oba dostali funkce. V tu chvíli se stali automaticky nejchytřejšími. Všude byli, všemu rozumí a rádi poučují druhé.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…