„Jedete antibabiše, a to vás pohřbí.“ Rvačka Dostálové a Hladíka. S mrazivou tečkou

14.04.2024 12:25 | Monitoring

Jde opravit Green Deal? Na tuto otázku se v nedělní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima News pokoušeli nalézt odpověď ministr životního prostředí Petr Hladík z KDU-ČSL a lídryně hnutí ANO do evropských voleb Klára Dostálová. Politička krátce po začátku vysílání obvinila vládu Petra Fialy (ODS), že nemyslí na naše občany. „Lidé se dostanou do obrovských problémů a vláda tohle vůbec nereflektuje,“ soptila současná místopředsedkyně Sněmovny. Hladík se okamžitě bránil.

„Jedete antibabiše, a to vás pohřbí.“ Rvačka Dostálové a Hladíka. S mrazivou tečkou
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: ministr životního prostředí Petr Hladík z KDU-ČSL a poslankyně Klára Dostálová (za ANO).

Hladík hned v úvodu pořadu prozradil, že už v roce 2026 se bude vyhodnocovat, zda zůstane v platnosti zákaz spalovacích motorů po roce 2035. Člen vlády zdůraznil, že chce mít za 15 let možnost koupit si českou škodovku.

„Já chci zachovat to, abych si mohl za 10 i 15 let koupit českou škodovku. Aby nás tady nezaplavila levná auta z Číny,“ spustil Hladík. „Do České republiky a do celé Evropy se dováží spousta energií z nestabilních zemí. Ať je to Rusko nebo jiné země. Přece by bylo lepší vyrobit si tu energii tady. Proto podporujeme tepelná čerpadla a podobně. My můžeme rok 2035 zrušit, to mně nevadí. Ale pokud chceme být konkurenceschopní, tak bude třeba, aby automobilky investovaly a využily alternativní pohon, jako je vodík nebo biometan i třeba u kamionové dopravy,“ vysvětloval Hladík

Když dostala slovo Dostálová, zdůrazňovala, že si trh a lidé rozhodnou, jakou cestou se chtějí vydat. Co když ty automobilky dokážou vymyslet takové technologie, aby byly udržitelné. „Pojďme těm automobilkám pomoct,“ žádala ve studiu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Partie., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHorký , 14.04.2024 13:36:13
Sledoval jsem to pár minut, ale tak pomýleného paka, jako je ten Hladík, jksem nezažil. Vlastně jo. Němcovou a Pekarovou. Ten kluk je tak arogantní, že by jeden věřil, že on řídí celou zemi. A ten lokajský pozdrav Fialovi, tak to nemělo chybu. Prostě jen nemyslící, jak říkají na Slovensku, nepodarok. Nedávno napadl C. Svobodu, že nějakému plátku dal rozhovor a nelhal v něm, tak tento "hospodář" s byty, jej chce vyloučit z nenávistné strany. Jestli se najde takových svazáků více v politice, tak se máme na co těšit. Jak je možné, že se v té straně scházejí takví "rovní" lidé? Stačí Výborný, Bartošek, Zdechovský, Jurečka, nebo ten z jižních Čech , Heller, či co to je.

|  22 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…