„Neprc*jte ty opice,“ napsal Topolánek. Pak poradil vládě

26.05.2022 9:15 | Ze sítí

Expremiér Mirek Topolánek se na svém twitterovém profilu vyjádřil k aktuálním tématům. Mimo jiné poslal výzvu seniorům. „Nekrmte kachny rohlíkem z Penamu, chcípnou,“ uvedl. „Je třeba říci, že inflace a vysoké ceny energií, promítnuté do zdražení všech oblastí života a základních potřeb lidí, byly a jsou součástí Putinovy hybridní energetické války,“ zaznělo pak v rozhovoru, na který upozornil.

„Neprc*jte ty opice,“ napsal Topolánek. Pak poradil vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

„Dnes stručně. A. Růst platů ve veřejné sféře není protiinflační, ale proinflační opatření. B. Senioři, nekrmte kachny rohlíkem z Penamu, chcípnou. C. Chudák Dáda. D. A neprcejte ty opice!“ poznamenal Topolánek na svém twitterovém účtu.

„…Topole, Ty píšeš twitty jako IDIOT,“ poznamenal jeden z diskutérů. „Dělám to zadarmo a rád. Dělám to pro vás. Mé fanoušky, příznivce a přátele. Děkuji,“ odvětil Topolánek.

„A něco ne tak bujarého k přečtení. Prosím, jen seriózní zájemci,“ poutal Topolánek následně text na serveru Pravybreh.cz – Institut Petra Fialy, jenž přinesl rozhovor právě s ním.

V rozhovoru mimo jiné Topolánek hovořil o tom, že by nyní neřešil státní energetickou koncepci. „Byl to po letech projednávání a v den schválení překonaný dokument, kterým se nikdo moc neřídil a do kterého se promítaly cíle asi 180 zájmových skupin a nerealizovatelné sny sociálních inženýrů. Dohnat a předehnat,“ poznamenal Topolánek.

Podle něj nyní jde spíše o to zajistit stopu. „Díky evropským klimatickým ambicím, popírajícím ekonomické i fyzikální zákony, díky německé Ostpolitik a také díky vlastním chybám jsme se stali vydíratelnými a dostali se do energetické závislosti, nedostatku a cenového šoku. Sami to vůbec nemáme pod kontrolou, budeme muset testovat ‚evropskou solidaritu‘. To fakt nechcete. Je ohrožen celý polistopadový vývoj. Může to změnit politickou mapu řady zemí a nebylo by to poprvé,“ dodal Topolánek, že nyní se okamžitě musí řešit obrovské hrozby ukončení dodávek z Ruska, střednědobé, sebezáchranné kroky a dlouhodobou strategii, a u toho všeho mít na paměti sociální rozměr, sociální smír. „Téměř mission impossible. Na zimu jsme byli připraveni, ale se sněhem jsme nepočítali,“ zmínil Topolánek.

„Musíme přinutit obchodníky, aby naplnili zásobníky plynu pro tuzemské potřeby a garantovat jim případný rozdíl v ceně. Musíme nasmlouvat plyn pro nejbližší léta a podepsat mezivládní dohody, hlavně s Německem, aby i v případě jejich vlastního nedostatku plyn pustili až k nám. Musíme nahradit krátkodobě plyn jinými palivy, vyjednat emisní výjimky a prodloužení provozních hodin u stávajících uhelných zdrojů, musíme motivovat producenty uhlí, aby zvýšili či prodloužili těžbu. A asi sto dalších věcí. Zatím tohle všechno vláda ví a realizuje. Řada kroků jde proti tržní ekonomice, ale to v krizi vždycky,“ dodal Topolánek.

„Je třeba říci, že inflace a vysoké ceny energií, promítnuté do zdražení všech oblastí života a základních potřeb lidí, byly a jsou součástí Putinovy hybridní energetické války, a my tak agresi na Ukrajině nejenom platíme, ale krátkodobě s tím nejsme schopni nic dělat,“ podotkl také Topolánek.

„a) Co snížit DPH u tepelných čerpadel na 0?, b) Jakou vidíte roli vodíku v ekonomice?“ zeptal se jej následně k textu na twitteru jeden z uživatelů.

„a) a proč proboha?, b) pokud máte na mysli tzv. ‚zelený‘ vodík, tedy vyrobený z OZE, tak ani nemusíte být významný matematik a fyzik, abyste dospěl k jednoduchému závěru, že nás to nezachrání. Tím neříkám, že bychom na to měli rezignovat,“ odvětil Topolánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…