„Nudí se a vyvolává v řadě zemí tzv. barevné revoluce!“ Miloš Zeman před lidmi na náměstí zúčtoval se Sorosem

06.04.2017 18:00

Prezident Miloš Zeman dnes v rámci návštěvy Středočeského kraje navštívil Benešov, kde se kromě představitelů města sešel i s občany na náměstí.

„Nudí se a vyvolává v řadě zemí tzv. barevné revoluce!“ Miloš Zeman před lidmi na náměstí zúčtoval se Sorosem
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

První dotaz z publika se týkal možného přesunu univerzity multimiliardáře George Sorose z Maďarska do Česka. Co proti tomu lze udělat, zeptal se návštěvník na náměstí. „Volte v parlamentních volbách parlamentní strany, které veřejně prohlásí, že přemístění tohoto ideového centra barevných revolucí nepodporuje. Soros se nudí a vyvolává v řadě zemí tzv. barevné revoluce. Váhal bych i nad použitím termínu univerzita. Ona se tak samozřejmě jmenuje, ale ne všechno, co se tak jmenuje, tomuto názvu odpovídá,“ reagoval prezident. 

Vrátil se i k dnes oznámené zvažované milosti pro doživotního vězně Jiřího Kajínka. O svém úmyslu informoval před občany v Čáslavi. „Neodpověděl jsem, že ho propustím. Ale řekl jsem, že zvážím udělení milosti. Nejsem přesvědčen o jeho vině. A kromě toho už sedí dvacet let. Při tom uvažování budu samozřejmě studovat všechny podklady, které se případu týkají,“ zmínil Zeman.


Prezident Miloš Zeman při setkání s občany Benešova.

Když se mu pak od jednoho diskutéra dostalo označení arogantního politika, který neumí uznat chybu, odpověděl mu: „Jedna chyba, za kterou se dodnes velmi stydím, je ta, kdy jsem řekl, že stranické knížky sociální demokracie budeme vázat do kůže členů ODS. Byl to hloupý vtip, za který jsem se několikrát omluvil.“ Tato událost je však stará již několik let. A co arogance? „Ano, jsem arogantní. Jenom úplná hnilička, která se plazí po zemi, může být nearogantní. Politika je kruté řemeslo. Můj velký vzor, sir Winston Churchill, byl nejarogantnější politik na světě,“ dodal.

Závěrem se pak vyjádřil k OKD a uhlobaronovi Zdeňku Bakalovi. „Zdeněk Bakala je po Viktoru Koženém největším tunelářem České republiky. Ptejme se, kdo mu umožnil tak dlouho OKD tunelovat. Pád OKD probíhal deset let a víte proč? Bakala vyváděl pravidelně několik miliard ročně, neinvestoval, nevytvářel rezervní fond... Samozřejmě, že i financoval pana Schwarzenberga, financoval Knihovnu Václava Havla, vlastní i Hospodářské noviny či týdeník Respekt. Já být novinářem v těchto novinách, tak bych zvracel,“ řekl prezident s tím, že mu jde právě o Bakalovy peníze. 

Následně se pak již Zeman jen podepsal do pamětní knihy, připevnil pamětní stuhu na prapor města a převzal dary. Popřál občanům také hezké Velikonoce, k nimž uvedl s úsměvem, že je to jediný den v roce, kdy je možné beztrestně šetrně zmlátit ženu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…