„Shořte v pekle, ruští bastar*i.“ Zelenskyj řečnil venku, na Ukrajině masakr. Desítky mrtvých, i děti

05.10.2023 15:48 | Monitoring

Ruský raketový útok ve čtvrtek v odpoledních hodinách zasáhl obchod s potravinami v Charkovské oblasti. Útok si vyžádal nejméně 49 mrtvých včetně dětí a další desítky raněných. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tou dobou zrovna ve Španělsku apeloval na evropské lídry kvůli další vojenské pomoci a zejména protivzdušné obraně.

„Shořte v pekle, ruští bastar*i.“ Zelenskyj řečnil venku, na Ukrajině masakr. Desítky mrtvých, i děti
Foto: Repro twitter
Popisek: Oběti ruského útoku na obchod v Charkově

Volodymyr Zelenskyj na Telegramu informoval o smrtícím raketovém útoku, který zabil nejméně 49 lidí, kteří nakupovali v obchodě s potravinami v Charkovské oblasti. K útoku došlo zrovna ve chvíli, kdy Zelenskyj hovořil ve Španělsku před evropskými lídry o potřebě dalších systémů protivzdušné obrany. 

Podle místní vojenské správy úder nastal krátce po 13. hodině místního času, ostřelování mělo zasáhnout kavárnu a obchod v obci Groza. Na fotografiích a videozáznamech z místa činu, které zveřejnily ukrajinské úřady, bylo vidět, jak na zemi leží těla. Záchranáři se šplhali přes hromady trosek, které byly rozesety po širokém okolí, jak situaci popisuje deník The New York Times. 

Záběry z místa tragédie zaplavily také sociální sítě. „Charkovská oblast. Kupjanský okres. Rusko ostřelovalo obchod, zemřelo již 49 lidí. Lidé si přišli koupit potraviny. Tak co myslíte, Rusko ještě není teroristický stát?“ ptá se jeden z uživatelů.

 

 

Ukažte tuto fotografii každému, kdo se odváží nabídnout nějaké jednání s Ruskem. Rusové zasáhli obchod s potravinami a kavárnu ve vesnici Groza v Charkovské oblasti. Dnes dříve zasáhli nemocnici Beryslav v Chersonské oblasti. Shořte v pekle, ruští bastardi. Soustrast rodinám,“ přidává se další.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Makarovič

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kdo ví jak to bylo?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKocum , 05.10.2023 19:25:56
Kdyby Ukrajinco schválně neútočili na vlastní civilisty aby vinu nesvalovali na Rusy, tak bych váhal, ale Ukrajinci jsou schopni všeho.

|  18 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …