„Snad koronavirus vydrží do podzimních voleb. Důchodci budou doma a nezasáhnou.“ Ivan Vyskočil se zhrozil nad myšlenkou mladé ženy. A přidal pikantní vzkaz Hrušínskému

15.03.2020 7:52 | Zprávy

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Dříve se chodilo udávat do Moskvy, teď do Bruselu,“ říká Ivan Vyskočil. Na paškál si oblíbený herec v dnešním Nedělním ránu vzal, jak sám říká, „žalobníčky“ a vrátil se s nimi i do doby války nebo roku 1968. Vyjádřil se také k žádosti policie o vydání poslankyně SPD Karly Maříkové k trestnímu stíhání kvůli jejím slovům o migrantech. „Řekněte, že jste mluvila o prezidentovi,“ radí jí herec. Došlo samozřejmě i na koronavirus a reakci principála Divadla Na Jezerce Jana Hrušínského. Na závěr Ivan Vyskočil prozradil, co ho v těchto dnech, plných napětí, potěšilo.

„Snad koronavirus vydrží do podzimních voleb. Důchodci budou doma a nezasáhnou.“ Ivan Vyskočil se zhrozil nad myšlenkou mladé ženy. A přidal pikantní vzkaz Hrušínskému
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec Ivan Vyskočil

„Jako dítě školou povinné jsem se v padesátých letech učil o ‚hrdinovi‘. Byl jím Pavlík Morozov, který udal svoji rodinu, že neodevzdává všechno obilí a něco si tajně schovává pro sebe. Nepochybně i pro onoho Pavlíka – tu udavačskou krysu. Už tehdy jsem věděl, že je na tom něco špatně,“ začíná dnešní Nedělní ráno Ivan Vyskočil. „Udávání není hodné obdivu a udávání vlastní rodiny teprve ne. Hnusilo se nám i žalování. To jsme odpouštěli jenom holkám, ale kluci žalobníčci si to po škole venku pěkně slízli. Však ani Pavlík Morozov z toho nevyvázl s odměnou. Rodina se takové jedovaté odnože jednoduše zbavila,“ pokyvuje herec a ve stejném duchu vzpomíná.

„Dodnes si pamatuju, jak nám maminka vyprávěla o tom, jak se za protektorátu paní učitelka ptala dětí, co dělají rodiče. Jedna holčička ve své nevinnosti řekla, že tatínek každý večer mluví do trouby. Za pár dnů k nim domů přišlo gestapo a holčička nechtěně přišla o tatínka. V troubě totiž byla tajná vysílačka do Londýna. Paní učitelka asi byla také takovou uvědomělou občankou, jako někteří dnes. Po protektorátu přišla krušná padesátá léta. To se ještě také popravovalo a nejenom zavíralo. Tak jsme už jako děti byli vycvičeni z domova, že co se doma peče, tak se doma sní a nevynáší se to ven!“ vysvětluje Ivan Vyskočil a ptá se.
 
„Nevím, jaké maminky měli ti naši noví udavači? Asi ty Zdechovské, Peksy, Wagenknechty, Lásky a Koláře nic nenaučily. Ti z neziskovek, jako Transparency International, asi také neměli ty správné rodiče,“ zamýšlí se herec i v souvislosti s tím, že například Tomáše Zdechovského nebo Mikuláše Peksu, kteří řešili údajný premiérův střet zájmů v EU, označil Andrej Babiš za „vlastizrádce, udavače a lháře“, a dál se vrací do vzpomínek.

Dříve se chodilo udávat do Moskvy, teď do Bruselu

„V roce 1968 sem přišla sovětská vojska a další (dnes korektně neuvádění) z Varšavského paktu. Přišli na základě jakéhosi zvacího dopisu. Tento velezrádný dopis od některých představitelů KSČ se nikdy neobjevil na veřejnosti. A přece víme, že existoval a leží kdesi pohřben v tajných sovětských archívech. To byla velezrada! To jistě potvrdíme všichni. Halasně to budou potvrzovat i všichni z demožumpy. Ano, to provedla KSČ, a tak to můžeme hlasitě odsoudit. Ale já v tom nevidím rozdílu,“ krčí rameny Ivan Vyskočil. A dodává: „Jen snad ten rozdíl, že dříve se chodilo udávat do Moskvy, a teď se chodí udávat do Bruselu. Ale udavači? To je pořád ta stejná sběř! Dokonce taková paralela. Ta protektorátní paní učitelka udávala Němcům a tihle pánové vlastně udávají úplně stejně. Zase Němcům!“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: David Hora

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…