„Tak tohle ne!“ Právník a poslanec ODS se postavil iniciativě Chcípl PES. Peklo pokračuje

16.02.2022 16:29 | Kauza

Hnutí Chcípl PES vyzvalo své příznivce, aby protestovali před trvalými bydlišti poslanců. Na Facebooku zveřejnilo adresy těch, kteří hlasovali pro přijetí pandemického zákona. Následně byly adresy vyměněny za sídla poslaneckých kanceláří. I přesto se našla řada těch, kteří zástupcům dolní komory otevřeně vyhrožovali například na Twitteru. ParlamentníListy.cz v té souvislosti získaly vyjádření poslance ODS Pavla Staňka, místopředsedy mandátového a imunitního výboru, jehož adresa se na popsaném indexu objevila také.

„Tak tohle ne!“ Právník a poslanec ODS se postavil iniciativě Chcípl PES. Peklo pokračuje
Foto: archiv redakce
Popisek: JUDr. Pavel Staněk, poslanec ODS

„Na tvrdé názorové střety, na hloupé posměšky, na sprosté nadávky jsem zvyklý. Ale aby někdo veřejně vyzýval ostatní k narušování soukromí mého a mé rodiny, jako to činí „hrdinové“ anonymně se skrývající za iniciativou Chcípl PES, to je i na mě celkem silné kafe. Zveřejnit soukromé adresy poslanců, podporujících novelu pandemického zákona, a vyzývat k demonstracím před jejich domovy, musí vyžadovat opravdu hodně silný žaludek,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Staněk.

O údajném hrdinství autorů podle jeho vyjádření svědčí i to, že později zveřejněné adresy domovů poslankyň a poslanců kvapně změnili na adresy jejich regionálních kanceláří.

„Myslím, že úkolem politiků je nepodlehnout diktátu ulice, protože to, co pokřikuje dav na demonstracích, nemusí být autentický názor většiny společnosti. Demonstrující iniciativa je hlučnou, a tedy slyšitelnou skupinu, již bohužel velmi vydatně přiživují někteří politici, kteří rádi naskakují na populistickou notu. To pokládám za zvlášť hanebné, protože v boji s covidem je potřeba lidi spojovat, ne rozdělovat. Co ve společnosti skutečně autenticky převládá, je vyčerpání, únava a jistá otrávenost z dvouletého covidového maratonu,“ uvádí Staněk v komentáři pro ParlamentníListy.cz.

Později upravený komentář na Facebooku. 

Anketa

Má prezident ČLK Milan Kubek vaši důvěru?

7%
91%
hlasovalo: 28392 lidí
„Rozumím tomu a ten pocit vlastně sdílím. Spousta věcí se udělala špatně, spousta dobře, ale naprostá většina se jich udělat musela. Jak vidíme i jinde ve světě, neomylných je v boji s covidem skutečně málo, pokud vůbec někdo. Podobně naše novela pandemického zákona je nutným řešením, které přes všechny výhrady, jež k němu můžeme mít, plní svůj účel. Jako vládní poslanec za ním musím stát,“ uzavírá.

ODS se k situaci doposud oficiálně nevyjádřila. Například její oficiální stránky na téma nikterak neupozornily.

„Po včerejším maratonu a po neuvěřitelném precedentu porušení jednacího řádu Sněmovny jsme dnes vyzvali občany České republiky, aby svůj nesouhlas s pandemickým zákonem přišli prezentovat do poslaneckých kanceláří poslanců, kteří tento pandemický zákon podpořili. Bohužel se mohly mezi adresy, které jsou veřejné, dostat i adresy trvalého bydliště. Všechny adresy jsou z veřejných zdrojů. Hlavním viníkem je Fiala a Pekarová, kteří odmítli sdělit, kdy bude zařazen bod týkající se přehlasování senátního veta!“ sdělili zástupci iniciativy Chcípl PES na přímý dotaz ParlamentníchListů.cz.

Z obrázku je však patrné, že nejprve skutečně vyzvali lidi, aby šli před trvalá bydliště členů dolní komory Parlamentu.

JUDr. Pavel Staněk, MBA

  • ODS
  • advokát ,člen OR ODS Hradec Králové
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …