„Vstávej, ty černá opice!“ Černošský hráč na českém hřišti si došel pro diváka a dal mu hlavičku. Jenže se spletl a takto dopadl

13.08.2021 6:57

Dosti vzedmutou atmosféru měl dnešní fotbalový zápas mezi Slavičínem a Frýdkem-Místkem. V prodloužení na záložníka Bidje Manziu z Frýdku-Místku údajně od jednoho z diváků zaznělo rasistické zvolání, že je „černá opice“. Fotbalista tmavé pleti to neunesl a pro diváka si došel. Během zápasu však zřejmě neměl čas řešit, kdo je kdo, a tak od něj „hlavičku“ dostal v hledišti někdo úplně jiný. Na tribuně domácí ze zakončení zápasu padli smíchy.

„Vstávej, ty černá opice!“ Černošský hráč na českém hřišti si došel pro diváka a dal mu hlavičku. Jenže se spletl a takto dopadl
Foto: Repro Youtube
Popisek: Italský faul na anglického hráče

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí
Šestadvacetiletý záložník z Demokratické republiky Kongo měl podle svědků přehnaně reagovat poté, co někdo z diváckého spektra vykřikl rasistickou narážku.

Zápas byl ve 110. minutě za stavu 3:2, když měla údajně z hlediště k hráči prohrávajícího týmu zaznít slova o „černé opici“. Bidje Manziu vtom vtrhl mezi diváky a pro jednoho z návštěvníků si došel. Došlo i na „hlavičku“... dostal ji však divák, který rasistický výkřik nevykřikl.

Hlavní rozhodčí utkání Michal Gasnárek za to Manziu „odměnil“ červenou. „Červená karta během zápasu, hrubé nesportovní chování. Hráč fyzicky napadl diváka mimo hřiště úderem hlavou do hlavy, tzn. hlavičkou,“ dostal od něj hráč z Frýdku-Místku.

Rasistickou nadávku podle Deníku.cz měli slyšet prohrávající hráči. „Když ležel na zemi, jeden z diváků na něj zakřičel: ‚Vstávej, ty černá opice.‘ Nevěděl, kdo to říká, ale vstal, zamířil k zábradlí a trefil prvního člověka,“ řekl náhradní brankář Frýdku-Místku Josef Květoň.

Podle vedoucího vítězného Slavičína Stanislava Belžíka ovšem kromě prohrávajícího týmu nikdo nic neslyšel. „Nemám k tomu co říct. Nic jsem neslyšel, ani rozhodčí. Hlavní i asistent byli daleko. Slyšeli to jen hosté. Jsme z toho hodně roztrpčení. Nikoho nezajímá fotbal, ale co kdo řekl, nebo neřekl. Je to tvrzení proti tvrzení, stejně jako při zápase Slavie na Rangers. Rozhodčí to uvedli do zápisu o utkání, má se to řešit za týden v Olomouci,“ řekl.

Utkání incidentem i skončilo. Kromě oslavy vítězství navíc domácí fanoušci ze zakončení neskrývali pobavení.

Manzia se nyní bude potýkat s disciplinární komisí. Za napadení návštěvníka mu hrozí, že se dlouho na hřiště nepodívá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…