Až Zeman chcípne, ožeru se, napsal aktivista a ČSSD ho teď podpořila. A lidé se naštvali...

05.02.2016 10:44

Česká strana sociálně demokratická čelí kritice za to, že podporuje akci Tomasze Peszynskeho, zakladatele radikální proukrajinské organizace Pražský Majdan. Jde o sobotní demonstraci proti kalašnikovu a xenofobii.

Až Zeman chcípne, ožeru se, napsal aktivista a ČSSD ho teď podpořila. A lidé se naštvali...
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Demonstrace se má uskutečnit na podporu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nedaleko Úřadu vlády. Jde o reakci na slova prezidenta Miloše Zemana, který v minulém týdnu na besedě se studenty v Tišnově uvedl, že demokratický způsob zbavení se premiéra jsou volby, nedemokratický kalašnikov. 

„Přijďte podpořit dobrou věc. Proti xenofobii a nenávisti bojuje i náš předseda Bohuslav Sobotka,“ sdílí událost ČSSD na svém facebookovém profilu. A reakce uživatelů jsou skutečně bouřlivé. Peszynski je totiž člověk, který vcelku často vyjadřuje své názory značně expresivně, vulgarity pro něho nejsou problém. „Zasraný fašistický hovado Miloš Zeman, až chcípne, strašně se ožeru,“ napsal nedávno. Více čtěte ZDE.

„Za hranicí černé hordy, mračna kobylek a sarančat a vy tady bojujete proti xenofobii a nenávisti s majdanistou Peszinským. Sobotko, odstupte, jste ostuda národa. Ostuda! Hanba!“ napsala jedna z uživatelek, Martina Švecová. Přidala se k ní i další uživatelka sociální sítě, Miroslava Vajdová. „Pokud lidé jako Peszynski jsou vzorem pro ČSSD a premiér potřebuje jejich podporu, tak to potěš. Hlavně že Sobotka a další z ČSSD odsuzují Zemana, ale jsou v bleděmodrém to samé. Toto jsou okamžiky, které si volič musí pamatovat,“ uvedla. 

Ještě více si servítky nebere Pavel Fanta. „Ale fuj, jak můžete podpořit akci, kterou pořádá ten zkurvysyn Peszynski? Běžte s tím do piče, soudruzi/přátelé. Jako by už nestačilo, že předseda oslavuje zločince, co pomáhají ilegálním migrantům. Jako člen ČSSD se stydím za to, že jsou v naší straně šulíni schopní takovou akci podpořit,“ napsal.

„Tu bandu, co se tam sejde, předhoďte IS, ať vědí ti parchanti sluníčkářský, za co bojují, kreténi. Hlavně ženský, ať se seznámí s právem žen a právem šaríja,“ napsal Miloslav Kohout. 

Příspěvky, které se na sociální síti od uživatelů a příznivců strany objevují, jsou z velké části nesouhlasné. Lidé negativně reagují i na osobních stránkách premiéra. „Sobotka, vy jste se dočista zbláznil, chyťte se za ruku s Pondělkem a běžte do pr.d.le,“ vzkázal mu Jiří Kovář. Jako pověstnou jehlu v kupce sena je pak možné nalézt jeden z mála souhlasných příspěvků Lukáše Jabaliho. „ČSSD jedná státotvorně a hlavně pragmaticky, takže je jasný, že ivčurini se můžou vzteknout. Napadají mě dvě úsloví – to o zvukovým projevu trefený drůbeže a to o bolestech způsobených pravdou,“ napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…