Babiš a Okamura nahoru, ČSSD dolů. Průzkum to řekl jasně

28.05.2019 21:41

Podle agentury Median by sněmovní volby v současnosti vyhrálo hnutí ANO se ziskem 30,5 procenta hlasů, druhá by skončila ODS, kterou by volilo 14,5 procenta lidí. Do Sněmovny by se podle serveru Novinky.cz dostali ještě Piráti, SPD, ČSSD, KSČM, lidovci a STAN.

Babiš a Okamura nahoru, ČSSD dolů. Průzkum to řekl jasně
Foto: pixabay.com
Popisek: Analýza - ilustrační foto

„Zisk vládního hnutí ANO je podle Medianu stabilizovaný na úrovni kolem 30 procent, zatímco koaliční ČSSD mírně oslabila o půl procentního bodu, když jí podporu vyslovilo 8,5 procenta respondentů,“ uvádí server Novinky.cz.

Jako druhá nejsilnější partaj pak v průzkumu figuruje ODS se ziskem 14,5 procenta hlasů a třetí strana Pirátů, kterou by volilo 12 procent lidí, což znamená oproti minulému měsíci pokles o dva procentní body.

„Naopak posílení zaznamenala SPD Tomia Okamury, která se po delší době vrátila na deset procent, dubnový průzkum jí přisuzoval jen 7,5 procenta. Sestup o půl procentního bodu zaznamenali komunisté se ziskem šesti procent,“ uvádí server.

Lidovce by volilo 5,5 procenta lidí a STAN by se do Sněmovny dostal s podporou pěti procent respondentů. Do sněmovních lavic by nezasedli zástupci TOP 09, kteří by se ziskem 4,5 procenta hlasů zůstali před branami dolní komory. „S ohledem na potenciální výši zisků a na statistickou odchylku však mají všechny tři subjekty podobnou šanci na vstup do Sněmovny,“ připomíná zpráva Medianu podle serveru Novinky.cz.

Dotazování respondentů probíhalo v době kampaně před volbami do Evropského parlamentu a zapojeno bylo 1 003 respondentů. Volební účast by byla srovnatelná s poslední účastí u sněmovních voleb, tedy v rozmezí 63 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…