Bidenův průs*r na VIDEU. „To bych rezignoval!“ V Harrisové by se krve nedořezal, jen kroutila hlavou

04.12.2020 13:40

Pravděpodobně nový prezident USA Joe Biden v rozhovoru o spolupráci s jeho viceprezidentkou Kamalou Harrisovou šokoval. Sice se prý na většině věcí shodnou a pokud by se na něčem neshodli, tak to budou řešit v soukromí. „Pokud bych však narazil na něco, kde by byl zásadní nesoulad, který by měl příčinu v odlišných morálních principech, tak bych musel říct, že musím rezignovat,“ pověděl. Harrisová kroutila hlavou. Toto zřejmě nečekala.

Bidenův průs*r na VIDEU. „To bych rezignoval!“ V Harrisové by se krve nedořezal, jen kroutila hlavou
Foto: repro Twitter
Popisek: Joe Biden a Kamala Harrisová v rozhovoru na CNN

Biden, nejspíše nový prezident USA, byl na CNN hostem debaty s jeho viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. Tématem byl jejich vzájemný vztah či to, jak budou spolupracovat. Biden zpočátku vyprávěl o tom, jak se spolu spřátelili. „Ale srandu stranou. Jsme na jedné lodi, co se týče naší filozofie vlády a v tom, jak chceme přistupovat k těmto problémům, kterým čelíme,“ uvedl Biden. Prý se však může stát, že se na něčem neshodnou.

„Pokud se na něčem neshodneme, tak to bude stejné, jako to bylo u mě a Baracka Obamy. Budeme to řešit v soukromí. Ona (Kamala) řekne: ‚Myslím, že bychom měli udělat A, B, C nebo D,‘ a já jí odpovím: ‚Líbí se mi návrh A, nelíbí se mi B a C. A jdeme do toho, O.K.‘,“ uvedl Biden, jak budou spolu diskutovat přístup k otázkám.

Anketa

Má BIS vydat Zemanovi jména ruských agentů v ČR, pakliže je prezident chce znát?

84%
16%
hlasovalo: 23697 lidí

Biden však pokračoval. „Jak jsem řekl Baracku Obamovi, pokud bych narazil na něco, kde by byl zásadní nesoulad, který by měl příčinu v odlišných morálních principech, tak bych musel říct, že musím rezignovat,“ šokoval Biden. Následoval záběr kamery jak na budoucího prezidenta, tak jeho viceprezidentku. Ta ovšem vypadala nejistě a lehce kroutila hlavou. Tohle tedy nejspíše nečekala.

Biden mluvil dále. „Zatím tomu tak není, dlouze jsme diskutovali naše pohledy na zahraniční politiku, domácí politiku či zpravodajské služby a skvělá věc je, že má zkušenosti se zpravodajskými službami,“ uvedl. Biden ji pochválil za to, že byla kalifornskou senátorkou a zmínil též její záslužnou činnost v Senátním zpravodajském výboru. Harrisová zde souhlasně kývala hlavou a na nového prezidenta se usmívala.

Rozhovor se šíří po twitteru. Sdílela ho například i tisková mluvčí Bílého domu Kayleigh McEnany.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…