Bývalý Kalouskův poradce povede Českou poštu

11.03.2011 10:03

Podle informací Hospodářských novin se novým šéfem České pošty stane Kalouskův člověk.

Bývalý Kalouskův poradce povede Českou poštu

Koaliční strany už vybraly nového šéfa státem vlastněné České pošty. Podle informací HN se nástupcem Marcely Hrdé stane dosavadní předseda dozorčí rady České pošty Jiří Maceška. Šéf výběrové komise a náměstek ministra vnitra Jiří Franc nechtěl informace HN komentovat.

Koalice si posty ve vedení pošty rozdělila podle stranického klíče. Jiří Maceška do podniku přišel v roce 2009 jako poradce tehdejšího ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09). Předtím Maceška zastupoval Českou republiku v Organizaci pro ekonomickou spolupráci a rozvoj.

ODS a Věci veřejné si rozdělí čtyři místa náměstků. Jasno v obsazení má zatím nejmenší koaliční strana.

Maceškovým zástupcem pro poštovní provoz by se měl stát Miloslav Rut, o němž se donedávna spekulovalo jako o novém generálním řediteli.

Rut nastoupil do České pošty na sklonku loňského roku navzdory odporu dnes už bývalé ředitelky Hrdé. Ta však musela ustoupit tlaku Věcí veřejných a pro Ruta nakonec našla uplatnění, když mu dala na starosti rozvoj podnikání.

Náměstkem zůstane i v novém uspořádání současný vrchní ředitel pro správu majetku Filip Bušina, který je také spojován s VV, uvedly HN. O dvou náměstcích za ODS by se mělo rozhodnout dnes.

Bušina následně ParlamentnímListům.cz poslal reakci, ve které odmítá, že by pro Českou poštu pracoval. "Ujišťuji Vás, že na České poště žádný Filip Bušina nepracuje a ze strany Hospodářských novin došlo buď k omylu, nebo si to neumím vysvětlit. Vzhledem k tomu, že jsem za dobu svého života již patřil do tábora: pana Gandaloviče, pana Bendla, pana Rátha a nyní pana Kalouska...se doopravdy bavím," uvedl Bušina.

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …