Co si to Václav Moravec dovolil? Platíme ho všichni! Soukup se nad urážkou Zemana rozpálil doběla

01.07.2019 18:32

Jaromír Soukup se rozpálil takřka doběla. Opět kvůli Václavu Moravcovi. Nelíbilo se mu, jak moderátor rozmlouval s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a nešetřil ani prezidenta Miloše Zemana s jeho mluvčím Jiřím Ovčáčkem. Soukupa rozčílilo, že ani prezident, ani jeho mluvčí se nemohli bránit. V diskusi pod svým příspěvkem se však Soukup mimo jiné dočetl, že měl Moravec pravdu.

Co si to Václav Moravec dovolil? Platíme ho všichni! Soukup se nad urážkou Zemana rozpálil doběla
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup v pořadu Moje Zprávy

Před pár měsíci nařídil soud majiteli TV Barrandov Jaromíru Soukupovi, aby se omluvil za to, jak kritizoval Českou televizi. Kritika sama o sobě je prý zdravá, ale Soukup má prý příště volit přiměřenější slovník. „Vytýkané jednání nelze již označit za věcnou kritiku, ale za dehonestující tvrzení,“ uvedla k rozsudku soudkyně Irena Karpíšková. Její slova přinesl server Novinky.cz.

Anketa

Vadilo by vám, kdyby byl do Rady ČTK zvolen Michal Semín?

6%
86%
hlasovalo: 9967 lidí

Slovní přestřelka mezi Václavem Moravcem a Andrejem Babišem však Soukupa rozčílila natolik, že se do kritiky České televize pustil znovu. Tentokrát se obul přímo do Václava Moravce a citoval některé jeho výroky.

„Prezident Miloš Zeman si neváží kandidáta na ministra kultury Michala Šmardy, protože prý nemá vysokou školu. Tu ovšem nemá ani Zemanův mluvčí! Miloš Zeman, který podle svých slov nesnáší vydírání, sám vydírá. Tu premiéra Andreje Babiše, tu předsedu ČSSD Jana Hamáčka,“ pravil na adresu hlavy státu a hradního mluvčího moderátor veřejnoprávní televize.

Ředitele konkurenční televize to nenechalo chladným.

„Označit hlavu státu za vyděrače, to je už hodně silná káva. Následovalo školení premiéra z ústavy a neustálé skákání do řeči, kdy Babiš nemohl dokončit snad ani jedinou myšlenku. Nelíbí se mi to. Je ale na každém politikovi, jestli tomuto chce být přítomen. Velká škoda, že pana moderátora musíme platit my všichni. A ještě větší škoda je, že ačkoli ho platíme, tak ani nevíme, kolik si za tuhle manipulaci s veřejností účtuje. Protože Česká televize na otázky týkající se platů svých zaměstnanců odmítá odpovědět,“  rozčílil se Soukup.

V diskusi pod svým vyjádřením se však Soukup mohl dočíst i větu: „Moravec měl pravdu!“

Další debatující se však stavěli na stranu Jaromíra Soukupa a volali po tom, aby byl moderátor veřejnoprávní televize potrestán. V jednu chvíli si Moravec vysloužil nálepku „hňupa“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…