Daří se vybírat daně, pochvalovali si Sobotka a Babiš

27.04.2016 16:25

Ve středu se konala vládní tisková konference, na které vystoupili premiér Bohuslav Sobotka, vicepremiér Andrej Babiš a ministr kultury Daniel Herman. Mluvili o situaci kolem dolů OKD, státního rozpočtu a také o zvyšování platů ve zdravotnictví.

Daří se vybírat daně, pochvalovali si Sobotka a Babiš
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Jedním z témat jednání vlády, jak připomněl Herman, byly i víkendové útoky na HateFree zóny, které pražští kriminalisté vyhodnotili jako trestné činy podněcování k nenávisti.

Společnost OKD

Podle Sobotky je vláda připravena čelit veškerým následkům, které mohou ze situace kolem OKD plynout, i co se týká například horníků a jejich možného předčasného odchodu do důchodu. Babiš poznamenal, že zatím však žádná dohoda o tom, že by vláda vstupovala do OKD, ještě není.

Sobotka však dodal, že je důležité minimalizovat dopady situace kolem OKD na region a jeho zaměstnance.

Daří se vybírat daně, chválil Sobotka i Babiš

„No, dnes jsme absolvovali kolečko ministrů,“ řekl Babiš a vysvětlil, že rozpory ohledně schodku rozpočtu nejsou nijak neobvyklé, objevují se každoročně. „Nám se daří velice dobře vybírat daně,“ dodal s tím, že dobře fungují povinná pojištění, rozpočet se však bude dále řešit.

„My jsme dnes shodou okolností, a ta informace tady ještě nezazněla, schválili státní účet,“ poznamenal Sobotka a dodal, že by schodek státního rozpočtu pro rok 2016 měl být stejný jako ten pro rok 2017. „Ekonomika jde dobře, že se státu skutečně daří vybírat daně,“ dodal.

„Víte, co je hlavní problém u nás ve zdravotnictví? Že nás všichni přeplácejí,“ řekl Sobotka, a stanovil tak hlavní problém českého zdravotnictví, kterým jsou nízké platy. Podle Babiše se v rozpočtu pro zdravotnictví však potřebné peníze najít dají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …