Drahoš couvá z debat. Odmítá se postavit proti Horáčkovi a Topolánkovi

23.12.2017 8:48

Server Blesk.cz v lednu uspořádá několik prezidentských debat. Vzhledem k tomu, že už 12. a 13. ledna proběhne první kolo prezidentských voleb, bude mít osm kandidátů poměrně napilno. Pánové se budou snažit přesvědčit občany, že právě oni budou tím nejlepším českým prezidentem. Profesor Jiří Drahoš však už dopředu oznámil, že nepřijde na debatu s Michalem Horáčkem a s Mirkem Topolánkem.

Drahoš couvá z debat. Odmítá se postavit proti Horáčkovi a Topolánkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta ČR Jiří Drahoš

V lednu příštího roku si rozhodneme o tom, kdo bude českým prezidentem. O nejvýraznější politickou pozici v zemi se hlásí devět mužů. Do politických debat jich ale chodí jen osm. Prezident Miloš Zeman odmítá se svými protikandidáty hovořit přímo. Místo toho žádá po občanech, aby ho oznámkovali za prvních pět let v úřadě a dali mu hlas, pokud chtějí, aby pokračoval dalších pět let. Tento přístup se jeho protikandidátům ani trochu nelíbí.

Zdá se však, že jeden z nich se rozhodl následovat Zemanova příkladu. Jiří Drahoš oznámil, že v lednu přijde do Blesku jen na velkou debatu všech osmi kandidátů, ale už nedorazí do debat v menším formátu. Nepostaví se proti Michalu Horáčkovi a Mirku Topolánkovi.

„Navrhovaných diskusí s Michalem Horáčkem (4.1.) a Mirkem Topolánkem (10.1.) se Jiří Drahoš bohužel nemůže zúčastnit, protože v uvedených dnech má dlouhodobě naplánovány jiné aktivity, 4.1. několik diskusí pro Český rozhlas, 10.1. pak  přípravu na volební debatu na Nově vysílanou téhož dne večer. Tam se profesor Drahoš s Michalem Horáčkem a Mirkem Topolánkem pochopitelně setká,“ uvedla Kateřina Procházková z Drahošova týmu.

Server dodává, že všichni kandidáti budou mít spoustu práce s přesvědčováním voličů, ale kdyby Drahoš chtěl, mohl by debaty stihnout.

Situace využil další z Drahošových protikandidátů Pavel Fischer, který se rozhodl chytit příležitost za pačesy. Když se do menších debat nechce Drahošovi, přijde prý místo něj a řekne voličům, co si myslí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…