Havlíček: Babiš na Hrad. Projel jsem s ním svět, byl jak ryba ve vodě

14.02.2022 8:47

1. místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček vysvětlil, proč o sobě tvrdí, že je v hnutí ANO protržním tykadlem se sociální kontrolkou a zdůraznil, že by jeho stranický šéf Andrej Babiš byl opravdu dobrým prezidentem.

Havlíček: Babiš na Hrad. Projel jsem s ním svět, byl jak ryba ve vodě
Foto: Vít Hassan
Popisek: Karel Havlíček na volebním sněmu hnutí ANO.

Nový první místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček se na sobotním sjezdu hnutí Andreje Babiše prezentoval jako „protržní tykadlo, ale tykadlo se sociální kontrolkou“.

To, že má onu sociální kontrolku, o které mluvil na sjezdu, dokázal podle vlastních slov pronesených pro deník Právo tím, že ještě jako ministr dopravy, ale také ministr průmyslu a obchodu, připravil řadu podpůrných covidových finančních programů. „Hledejme v tom základnu toho, když nám někteří lidé říkají, že jsme příliš rozhazovační. Ne, my si jen vážíme lidí. Pokud je nebudeme motivovat tím, že nebudou náležitě odměněni, pak společnost nebude fungovat,“ zdůraznil Havlíček.

Psali jsme: Muž, který nespí. Ani na sněmu. „Já tu vystoupím jako protržní tykadlo“

Pár slov Havlíček věnoval i případné kandidatuře Andreje Babiše na Hrad, kterou sice expremiér zatím definitivně nepotvrdil, ale fakticky k ní směřuje. Zakoupil si dokonce už i obytný vůz, aby mohl jezdit za voliči. A ve Sněmovně není členem žádného z výboru, aby měl na cesty za voliči víc času.

Podle Havlíčka by Babiš byl dobrým prezidentem.

„Jsem toho názoru, že prezident by neměl být překvapivě vytažen z klobouku. Neměl by to být nikdo, koho známe pouze z televizních estrád. Měl by to být někdo, kdo má politické zázemí, jehož názory lidé dobře znají, a hlavně by to měl být někdo, za kým lidé jdou. Samozřejmě, že u silné osobnosti typu Andreje Babiše je i spousta takových, co jsou proti němu,“ uznal Havlíček.

„Málokdo s ním projel svět tak jako já a musím říct, že v zahraničí nás reprezentoval vždy velmi dobře. Byl tam jako ryba ve vodě, hájil zájmy ČR a má po celém světě kontakty se špičkovými politiky. Byl by to člověk, který by se na tu pozici hodil."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…