Hlasování ČSSD nevyšlo. Chtěli jsme jen říct naše výhrady, hájí se Tejc

18.07.2012 23:23

Hlasování o nedůvěře vládě podle očekávání vyšlo ve prospěch koalice. Předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc to vysvětluje tak, že přesto hlasování splnilo svůj účel – sociální demokraté ukázali, jaké mají proti vládě výhrady.

Hlasování ČSSD nevyšlo. Chtěli jsme jen říct naše výhrady, hájí se Tejc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

„Šlo o to ukázat, jaké máme výhrady proti vládě,“ vysvětloval hlasování v ČT Jeroným Tejc – bylo totiž už dopředu vysoce pravděpodobné, že opozice nesežene potřebných 101 hlasů. Někteří její poslanci dokonce ani nepřišli na hlasování.

„Nechceme mít s vládou, kde je ministrem pan Kalousek, mít nic společného,“ pokračoval Tejc. „Je to bohužel špatná zpráva pro všechny občany,“ dodal k výsledku hlasování. To bylo vyvoláno kvůli telefonátům ministra financí Miroslava Kalouska v souvislosti s kauzou CASA. Nyní se řeší, zdali má pravdu on, že telefonáty nic takového neznamenali, či hlavní vyšetřovatel kauzy nebo policejní prezident Petr Lessy.

Ve středu dokonce Kalousek oznámil, že podá občanskoprávní žalobu na Lessyho kvůli jeho údajně lživým výrokům. „Pan ministr prokázal odvahu dokázat to, co říká už úplně od začátku,“ hájil ho v Událostech, komentářích kolega Stanislav Polčák. Už dnes prý Kalousek dokázal, že Lessy minimálně v jedné věci nemluvil pravdu. „Ten soud bude veřejný,“ dodal.

„Ty písemné důkazy měly spíše cenu cáru papíru než čehokoliv jiného,“ odmítl Polčákova tvrzení Tejc. „Já myslím, že neprokázal vůbec nic, spíše usvědčil sám sebe,“ dodal. I v tomto případě to tak je tvrzení proti tvrzení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se mluví o jaderné válce. Únik z jednání EU o Ukrajině

7:41 Už se mluví o jaderné válce. Únik z jednání EU o Ukrajině

V Bruselu bylo zase jednou pořádně horko. Alespoň maďarskému ministrovi zahraničí Péteru Szijjártó, …