Čím stát ponižuje podle Martinkoviče provozovatele restaurací? „To ponížení vidím vlastně v nekoncepčnosti celé té metodiky, protože na jaře jsme si něco vyzkoušeli, všichni jsme se báli. Na jaře jsem nosil dvě roušky, opravdu jsme nevěděli, jestli je tady ebola nebo jak to vlastně všechno vypadá, a aby se přes léto stalo něco a připravilo se na druhou vlnu, tak to se nestalo,“ poznamenal Martinkovič.
Podle jeho slov se nedá ustát takové to „otevíráme, zavíráme, otevíráme, zavíráme“. „Ono to není jako, že ‚tak třeba příští týden otevřeme‘, ale k tomu, aby se ta restaurace, ten provoz otevřel, tak je zapotřebí nákupu, je zapotřebí prostě navařit ty věci, pokud máte měsíc a tři čtvrtě zavřeno. Je to prostě jako kdybyste úplně znovu dělala takřka celou tu restauraci. A toto už se nedá akceptovat s nějakou delší vizí, aby prostě se řeklo: Tak dobře, tak do února zavřeno,“ sdělil.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
koronavirus
Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.
Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.
autor: vef