Hovínko z loňska, děda se posral strachy, že Ortel bude až čtvrtý, tříská se smíchy Pavel Novotný. Ale maminka hudebního kritika se moc nesměje

01.12.2016 10:01

Pověstná lidová tvořivost, jejímž oblíbeným terčem jsou především čeští politici v čele s prezidentem Milošem Zemanem, zaúřadovala i v kauze „Ortel a Slavíci“. Ostrovtipu neunikli fanoušci Ortelu, s jejichž charakteristikou si lidoví vtipálci pohráli s kreativností sobě vlastní.

Hovínko z loňska, děda se posral strachy, že Ortel bude až čtvrtý, tříská se smíchy Pavel Novotný. Ale maminka hudebního kritika se moc nesměje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bulvární lovec Pavel Novotný

Po sociálních sítích koluje fotka, která je brána za jakýsi prototyp typické české rodiny, která svými hlasy v anketě Český slavík vynesla skupině Ortel a jejímu frontmanovi Tomáši Ortelovi druhá místa v kategorii zpěvák, popř. skupina roku.

Fotografii neznámý autor opatřil legendou, v níž barvitě charakterizuje jednotlivé členy rodiny a některé předměty, které jsou na fotce také zachyceny. Veškeré popisky jsou stylizovány tak, aby bylo patrné, že jde o sociálně slabou rodinu, která neoplývá přílišným intelektem a která potvrzuje stereotypy o typickém „čecháčkovi“, jako je dovolená v Chorvatsku, nevkus a nakupování nekvalitních, ale zato levných potravin.

Se svou verzí přišel i bulvární novinář Pavel Novotný. „Hovínko z loňska, kdy se děda posral strachy, že Ortel bude čtvrtý,“ směje se.

Anketa

Co říkáte na to, že hospodští zavírají kvůli EET?

hlasovalo: 13545 lidí

O tom, že setkání s fanoušky Ortelu nemusí být vždy příjemný zážitek, poreferoval na svém facebookovém profilu hudební kritik Jarda Konáš. Na jeho maminku-učitelku se prý zle obořila kolegyně-fanynka Ortelu, které se nelíbilo, že se Konáš vymezil proti hudební skupině, kterou ona uznává. „Moje máma, svatá žena, mi v mejlu napsala: ‚Tvářila se jako bůh pomsty, ta nenávist v očích!‘ Ano, takhle se moje máma opravdu vyjadřuje. A bylo vidět, jak ji to sebralo. Naléhala na mě, abych moc nechodil mezi lidi, abych si dával pozor, že když se takhle chovají fanoušci Ortelu k ní, jak se asi zachovají ke mně. Evidentně z toho byla v šoku,“ popsal Konáš.

Konáš sám si s výhrůžkami násilím hlavu neláme. „Ale aby kvůli tomu někdo startoval na moji rodinu nebo příbuzný, kteří s tím nemají nic společnýho a ani netuší, že nějakej Ortel existuje, to je nechutná a neomluvitelná prasárna, který se může dopustit jenom agresivní a v srdci zlej člověk,“ myslí si. „Dnešním dnem počínaje, když mi někdo bude obhajovat Ortel, jeho tvorbu a fanoušky, vždy mi před očima vyskočí představa tý paní, která vystartovala na mou mámu, nemající vůbec ponětí o tom, co je to Ortel. Stačilo, že její syn do kamery řekl, že se mu to nelíbí. Svůj k svému, a jestli chce Ortel právě tyhle lidi sjednocovat a burcovat, už NIKDO mi nevymluví, co je to za svoloč,“ uzavřel Konáš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…