Jak to bylo s hokejem: Z ČT přišlo přiznání. Museli si vybrat. A také vybrali

11.02.2022 18:00 | Ze sítí

Sportovní komentátor Michal Dusík se snaží na svém twitterovém profilu vysvětlit, jak to bylo s dnešními přenosy. Na ČT sport totiž diváci sice mohli sledovat začátek první třetiny hokejového utkání ve skupině mezi Českem a Švýcarskem, následně však měli přepnout na webové vysílání a v televizi sledovat biatlon. Internetové vysílání ovšem nefungovalo. A když se ozval argument, že měli vysílat raději jenom hokej, z ČT zaznělo, že na biatlon se dívá také hodně lidí.

Jak to bylo s hokejem: Z ČT přišlo přiznání. Museli si vybrat. A také vybrali
Foto: Jan Rychetský
Popisek: A našim fandila všechna města i městečka

Anketa

Měl by ombudsman Křeček skončit za výrok, že Romové si za svou bytovou situaci můžou sami?

0%
98%
hlasovalo: 34665 lidí
„Chápu, že výpadky vysílání na webu a dalších platformách jsou k na... zlobení. Chápu i zjitřené emoce a věřte, že nás to štve úplně stejně. Ale prosím, předtím, než začnete nadávat a urážet, zkuste si zjistit fakta o podmínkách sublicence i o správě serverů. Neděláme to z plezíru,“ reagoval Dusík na kritiku, která se ze strany diváků rozjela na sociálních sítích. Třetí třetinu pak již – vzhledem ke skončení biatlonového závodu žen ve sprintu – diváci mohli sledovat opět v televizi. A utkání to bylo napínavé, Češi rozhodli až při nájezdech. V základní hrací době skončilo utkání se Švýcarskem 1:1, rozhodl David Krejčí.

„Faktem zůstává i to, že jde o opakované útoky vedené zjevně pronajmutými farmami, což je dnes bohužel celkem snadné a tuto službu lze objednat i poměrně levně :(. Rukojmími tohoto boje, o jehož cíli mohu jen spekulovat, i když jisté indicie tu jsou, jste pak především vy diváci,“ dodal se smutným smajlíkem Dusík. Od začátku olympijských her v Pekingu se Česká televize s výpadky internetového vysílání potýká opakovaně.

Když pak jeden z uživatelů na sociální síti poznamenal, že se domnívá, že bylo chybou dát na web hokej, protože s biatlonem na webu by se útok nejspíš vůbec nekonal, Dusík přispěchal s odpovědí. 

„Mám obavu, že by se útok konal také. A s tím počtem lidí by to také bylo obdobné, čísla o sledovanosti hokeje a biatlonu hovoří jasně, navíc biatlon byla medailová soutěž a hokej základní část. Je to Sofiina volba. Navíc biatlon bychom s velkou pravděpodobností na web dát nemohli,“ míní Dusík, že sledovanost obou sportů by byla srovnatelná.

V tom se jej zastal i František Lutonský, zástupce šéfredaktora zpravodajství České televize. „Kolegům z ČT sport dilema, zda biatlon nebo hokej, vůbec nezávidím. V jakémkoliv případě totiž spolehlivě naštvete zhruba stejně početnou skupinu diváků,“ míní.

V biatlonovém sprintu se o medaili snažily Markéta Davidová, Jessica Jislová, Lucie Charvátová a Tereza Voborníková. Nejlepší z českých biatlonistek nakonec byla až 25. Lucie Charvátová.

„A co třeba zařadit hokej na ČT2 a biatlon na ČT sport?“ zeptal se Dusíka další z nespokojených fanoušků. I pro to měl Dusík vysvětlení. „Nelze dle sublicence. To bychom samozřejmě dřív udělali,“ poznamenal.

Komentoval také možnost, odkud údajný útok na ČT přišel. „Abych se vyhnul žalobě, tak raději nebudu zveřejňovat pravděpodobné důvody i možného útočníka, který si to zaplatil, ale asi bude příčina mnohem prozaičtější. A ČT a Vy diváci nejsme hlavním cílem, jen rukojmím,“ zmínil také.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …