Jestli bude Kalousek dělat, co dělá, bude to tu Palermo, hřímal Zaorálek

18.07.2012 21:52

Podle Lubomíra Zaorálka z ČSSD bude z České republiky Palermo, pokud připustíme, aby ministr zasahoval do vyšetřování – na mysli měl telefonáty Miroslava Kalouska. Například podle slov policejního prezidenta Petra Lessyho se údajně týkaly vyšetřování kauzy CASA.

Jestli bude Kalousek dělat, co dělá, bude to tu Palermo, hřímal Zaorálek
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Lubomír Zaorálek

„V civilizovaném státě není možné, aby ministr podnikl frontální útok na policii v kauze, která se ho bezprostředně dotýká a ve které je dokonce v několikanásobném konfliktu zájmů, protože jsou tam osoby opakovaně, které jsou jemu blízké,“ prohlásil Lubomír Zaorálek před hlasováním o důvěře vládě.

„Jestli v této zemi připustíme to, že ministr může zasahovat do vyšetřování, tak to tady bude Palermo. Opravdové Palermo. A jestliže premiér nereagoval na usnesení bezpečnostního výboru, které mu jasně řeklo, že má odvolat ministra Kalouska, tak my jako opozice postupujeme dále,“ dodal.

Na mysli měl telefonáty mezi Miroslavem Kalouskem a hlavním vyšetřovatelem kauzy CASA, případně policejním prezidentem Petrem Lessy. Podle nich se měl vyptávat na kauzu Vlasty Parkanové, ministr financí však takové výklady odmítá.

Podle Zaorálka jsme v poslední dnech svědky „kobercového náletu“ ministra Kalouska na policii. „Takovýto zásah politika na takové úrovni měl být okamžitě řešen premiérem tím, že ten ministr měl být odvolán,“ řekl v Poslanecké sněmovně.

Podle něj se Kalousek v poslední době snaží „odklánět“, myšleno jako odvádět pozornost. Provedl to prý už v kauze CASA, kdy odvedl pozornost od faktu, že Parkanová měla zajistit přiměřenou cenu, zatímco on v médiích mluvil o znaleckém posudku.

„Já bych byl rád, kdybychom se nenechali odlákat panem ministrem k debatě o tom, kam to chce odklonit, a bavili se o tom, co je skutečně podstatou věci. A to je skutečně ne policejní prezident, ne nějaké passaty, ale je to ministr Kalousek a jeho chování v posledních dnech,“ uzavřel Zaorálek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…