Jiří Drahoš předsedou Senátu? Podle sázkařů to vůbec není vyloučené

13.10.2018 11:06

V České republice si můžete vsadit skoro na všechno. Na vítěze prezidentských voleb, na vítěze senátních voleb, na to, kdo bude pražský primátor a teď už i na to, kdo bude po Milanu Štěchovi (ČSSD) novým předsedou Senátu Parlamentu ČR. Bude to profesor Jiří Drahoš? Podle sázkařů ne. Vyhlížejí jiného favorita.

Jiří Drahoš předsedou Senátu? Podle sázkařů to vůbec není vyloučené
Foto: Hans Štembera
Popisek: Návrh zákona o elektronické evidenci tržeb začal projednávat Senát

Vsadit si dnes můžete na ledacos. I v politice. Ačkoli si mnozí Češi, Moravané a Slezané často stěžují, že se nemají nijak dobře, i když se pořád říká, že ekonomika vzkvétá, neváhají utrácet své peníze v sázkách o to, kdo bude prezidentem, kdo vyhraje sněmovní volby a kdo bude primátorem Prahy.

Část sázkařů před volbami odhadovala, že příštím primátorem Prahy bude lídr hnutí ANO Petr Stuchlík. U sázkové společnosti Fortuna měl kurz 2,95 ku jedné. S kurzem 3,4 ku 1 dýchal Stuchlíkovi na záda lídr ODS poslanec Bohuslav Svoboda. Třetí skončil předseda TOP 09 Jiří Pospíšil s kurzem 5 ku 1. Dnes se zdá, že primátorem bude spíše pirátský Zdeněk Hřib, který měl kurz 5,6 ku 1.

Komunální volby sice skončily, ale občané mohou dnes mezi 8 a 14 hodinou rozhodovat o tom, jak se promění složení Senátu. Sociální demokraté podle všeho v horní parlamentní komoře ztratí většinu. Naproti tomu dnes opoziční lidovci nebo opoziční ODS se mohou těšit na úspěch. A bývá zvykem, že post předsedy Senátu obsadí kandidát nejsilnější politické frakce.

Mohl by to být profesor JiřÍ Drahoš, jenž vyhrál senátní volby už v prvním kole se ziskem přes 52 procent hlasů, kterým předstihl dokonce vsetínského politického matadora Jiřího Čunka (KDU-ČSL)? Sázkaři společnosti Fortuna tomu příliš nevěří. Drahošovi přiřkli kurz jen 5,5 ku 1. Před ním se ocitla současná místopředsedkyně Senátu Miluše Horská, která do horní komory vstoupila jako nestraník s podporou KDU-ČSL a Zelených. Šance, že se stane předsedkyní horní komory, sázkaři odhadují kurzem 5 ku 1. Jasným favoritem je pro sázkové experty někdejší rektor Univerzity Karlovy Václav Hampl zvolený jako nestraník taktéž s podporou KDU-ČSL a Zelených. Šance na to, že se stane předsedou Senátu, sázkaři odhadují  kurzem 1,8 ku 1.

prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc.

  • BPP
  • Tento profil není senátorem V. Hamplem aktivně používán.

Jen pro zajímavost, již zmíněný Jiří Čunek má kurz 8 ku 1 a je až pátý. Sázkaři na čtvrté místo poslali dalšího senátního matadora Jaroslava Kuberu (ODS) s kurzem 7 ku 1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…