Kalousek: Hamáčku, zabal to. Tohle se ustát nedá

06.05.2021 14:01

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD) má být jedním ze svědků, kteří dosvědčí, že ministr vnitra Jan Hamáček opravdu plánoval cestu do Ruska, odkud chtěl přivést milion vakcín Sputnik. Podle Netolického se ale Hamáček v souvislosti s cestou nijak nezmínil o spojitosti s kauzou Vrbětice. „Co tam máte dál, pane Kroupo?“ reaguje sebevědomě Hamáček na twitteru.

Kalousek: Hamáčku, zabal to. Tohle se ustát nedá
Foto: Repro ČT24
Popisek: Exposlanec Miroslav Kalousek (TOP09)

„Co tam máte dál, pane Kroupo? I váš utajovaný svědek Martin Netolický říká, že jsem žádnou vlastizradu neplánoval,“ napsal Hamáček na twitteru poté, co Netolický v rozhovoru pro DVTV prohlásil, že o kauze Vrbětice na schůzce nepadlo ani slovo a žádné důkazy o domnělém zobchodování Vrbětic Netolický nemá.

 

 

Podle novináře Patrika Eichlera znamená celá kauza pro server Seznam zprávy jen minusové body. „Pro Seznam jen minusové body,“ napsal stručně na nová odhalení.

 

 

To, že svědectví Netolického není nijak silným argumentem, si myslí také publicista Martin Malý. „No, tak Seznam žádnej silnej kalibr nevytáhnul. To, že Hamáček chtěl jet do Ruska pro Sputniky, aby si naklonil voliče, to bylo jasné už tehdy, ale ta linka ‚...výměnou za Vrbětice‘, o které to celé je, se z toho tak trochu ztrácí, že?“ reagoval Malý.

 

 

„Silná tvrzení žádají silné důkazy,“ přidal se novinář MF Dnes Jakub Mikel.

 

 

Mnozí si ovšem myslí, že se Jan Hamáček ve svých verzích ztrácí a měl by to raději vzdát. Podle exposlance Miroslava Kalouska (TOP 09) sice Netolický nehovořil o vlastizradě, ale stejně usvědčil Hamáčka ze lží. „Jednoznačně rozbíjí Tvoji báchorku o tom, že ta cesta byla jenom kamufláž. Mně je jedno, co jsi tam chtěl dělat. Úplně stačí, že jsi tam chtěl letět, když už jsi věděl o Vrběticích. Věř zkušenému a zabal to. Tohle se ustát nedá,“ radí Kalousek.

 

 

Komentátor Petr Honzejk se zase Hamáčka ptá, za co jiného tedy chtěl Hamáček milion ruských vakcín směnit. „Dobrý den, mě by zajímalo, co jste přesně chtěl Rusům za ten milion Sputniků slíbit? V situaci, kdy už věděli, že víme o Vrběticích?“ ptá se Honzejk.

 

 

Hamáčkovi nevěří ani bývalý europoslanec Petr Ježek. „Svědek rozbil pohádku o kamufláži. Těžko byste na potkání vyprávěl o výměnném obchodě. Ale je úplně jednoduchý způsob, jak se bránit proti informacím Seznam zprávy, pokud jsou nepravdivé: Nechat vyslechnout účastníky schůzek na MV příslušnými institucemi v příslušném režimu,“ napsal Ježek Hamáčkovi, že Netolického svědectví přece jen znamená pro vicepremiéra problém.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…