Kdo mi radí? Sami policisté, kteří se na mne obrátí, tvrdí John

29.09.2010 20:20

Mezi odborníky, kteří radí ministrovi vnitra Radku Johnovi, patří kromě jiného také policisté, se kterými se seznámil coby reportér pořadu TV Nova Na vlastní oči. Jsou ale pouze neoficiální, ty oficiální vnitro tají. John prý ale naslouchá i jednotlivým policistům, kteří se na ministerstvo obrátí.

Kdo mi radí? Sami policisté, kteří se na mne obrátí, tvrdí John

Ministr vnitra při hledání svých poradců oslovil kontakty, které získal během svého působení v TV Nova. Jedná se především o policisty, jejichž jména ministr prozradit nechtěl. Jsou prý stále v činné službě a chtějí tak zůstat v anonymitě.

S poradci se seznámil na Nově

"Patnáct let jsem řídil pořad Na vlastní oči a mám řadu kontaktů mezi policisty. Někteří jsou zatím stále v činné službě, a jejich jména proto nebudu prozrazovat. Radí mi s podmínkou anonymity," uvedl John pro iDnes.cz.

Jeho pořad dosáhl prý kolikrát větších úspěchů než samotná policie. "Pořad byl v odhalování korupce úspěšnější než sama policie," chlubí se John.

Ministrovi radí zdarma, ostatní za 15 tisíc

Neoficiální poradci radí ministrovi zdarma. Kromě nich má John ještě tým oficiálních poradců, kteří se specializují na ekonomiku, personalistiku a finanční poradenství. Každému z nich vyplácí ministerstvo vnitra za poskytnuté poradenské služby 15 tisíc korun měsíčně. Jejich jména ale ministerstvo odmítá sdělit s tím, že prý tato povinnost ze zákona o svobodném přístupu k informacím nevyplývá.

Véčkaři na vnitru

Na vnitru působí také ekonomičtí náměstci. Prvním z nich je Světlana Kubíková přímo z ministerstva, Jiří Novák z policejního prezidia a Alois Sellner z generálního ředitelství hasičů. Kromě nich si ministr John dosadil na ministerstvo také řadu svých spolustraníků. Mezi nimi figuruje například Jiří Rusnok, Radim Vysloužil či Michal Babák, kteří zároveň Věci veřejné zastupují ve sněmovně. "V prvé řadě spoléhám na vlastní lidi," řekl John pro MF DNES.

Napiště Johnovi!

Rady ministr prý ale přijímá i od jednotlivých policistů, kteří se mohou na vnitro obrátit a podělit se o své zkušenosti či poskytnout nějakou radu. "Dostal jsem 500 mailů. Některé jsme opravdu využili," tvrdí Radek John.

Související:

John vytáhne lupu jako Sherlock Holmes a bude řešit vraždy, útočil Rath

Policisté mají srandu z Johna. Jezdí na ponících a mají tažné vlčáky

John chce rozpustit cizineckou policii

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kls

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…