Kokot Okamura! Pavla Novotného z ODS popadnul vztek

28.07.2019 13:48

„V naší republice opět výrazně přibylo cizinců,“ rozčiluje se předseda hnutí SPD Tomio Okamura. Občané si podle jeho slov čím dál více stěžují na kriminalitu zahraničních dělníků, zvláště v okolí ubytoven. Mnoho podnětů na toto téma dostává prý například z Plzeňského kraje. „Ministr vnitra Hamáček (ČSSD) ale odmítá s problémem cokoli dělat,“ stěžuje si předseda, který nezapomněl v dalším příspěvku varovat před obrovskou migrační vlnou mířící do českých krajin. Za to také pořádně slíznul od starosty městské části Praha Řeporyje Pavla Novotného, který ho stylem sobě vlastním neváhal nazvat „kokotem“.

Kokot Okamura! Pavla Novotného z ODS popadnul vztek
Foto: Tomáš Stacha
Popisek: Starosta Řeporyjí, podnikatel a hráč pokeru Pavel Novotný, který nevylučuje svou možnou kandidaturu na prezidenta

Anketa

Chcete, aby byl prezident Zeman sesazen z funkce?

9%
91%
hlasovalo: 35105 lidí
Okamura své tvrzení pro lepší představu podložil přesnými čísly. V loňském roce prý evidovalo Ministerstvo vnitra 566.931 cizinců s trvalým nebo přechodným pobytem. Oproti roku 2017 jich bylo o 40.120 více, tedy o 7,6 procenta. Od roku 2008 jde o nejvyšší meziroční procentuální nárůst. Vyplývá to ze zprávy o migraci za rok 2018, podle které tvořili na konci roku cizinci zhruba 5,3 procenta populace ČR.

Navíc policie loni odhalila 4992 cizinců, kteří v Česku pobývali nelegálně. Je to o 254 více než v roce 2017. „Podle hnutí SPD zaměstnávání cizinců snižuje mzdy českým zaměstnancům, což zásadně odmítáme,“ poznamenává šéf hnutí SPD.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Růst počtu cizinců je podle zprávy spojen s velkou poptávkou českých zaměstnavatelů po zahraničních pracovnících. To je ale podle Okamury špatně. „‘Chápu‘, že majitelé montoven raději chtějí zaměstnat zahraničního dělníka za nízkou mzdu než našeho občana, kterému by museli řádně zaplatit. Ale tohle přeci nesmí stát dopustit!“ rozčiluje se.

Cílem státu musí být naopak to, aby naši lidé pracovali za důstojné mzdy. „A nikoli je podtrhávat!“ zdůraznil Okamura a zmínil, že nezaměstnaných je u nás zhruba 200 tisíc osob a prázdná pracovní místa mají podle něj obsadit nejprve čeští občané bez práce.

„Podle našeho názoru je možné nabízet práci prověřeným cizincům z kulturně a civilizačně blízkých zemí až v okamžiku, kdy ji odmítnou Češi,“ připomněl s tím, že současně hnutí prosazuje, aby nezaměstnaným českým občanům, kteří odmítnou nabízenou práci, byly odebrány sociální dávky. Stále je u nás nezaměstnaných zhruba 200 tisíc lidí. Volná pracovní místa by podle názoru SPD nejprve měli obsadit čeští občané.

„Je pak navíc šílené, když ČSSD navrhuje, aby se zvýšily sociální dávky pro nepřizpůsobivé, kteří pracovat nechtějí,“ podotýká Okamura, který souhlasí s prezidentem Zemanem, že lidem, kteří odmítnou pracovat, by se měly sebrat sociální dávky. Až posléze, kdy nabízená místa odmítnou čeští občané, je podle něj možné, aby zde pracovali prověření cizinci.

Uživatel Michal Řezníček ve své reakci umístěné v diskusi pod příspěvkem Okamuru pochválil, že problematiku v textu popsal dobře a věcně. Sám je pak toho názoru, že sociální demokracie „udělá cokoliv, aby se udržela u koryt“.

Dál do minulosti se ohlédla uživatelka Kira Lentov, aby upřesnila, kdo je původcem toho všeho. Zmínila, že před patnácti lety vyjednávaly určité automobilky podmínky a výhody pro sebe předložením vládě plánu prosperity pod záminkou toho, že pomohou zvýšit zaměstnanost v zemi a úroveň obyvatelstva. To pak bylo schváleno a automobilky začaly prosperovat.

Továrny jsou plné cizinců z Ukrajiny, Bulharska a dalších zemí, to není však podle jejího názoru u většiny problém, jelikož se chovají slušně a chtějí se vrátit za rodinami do své vlasti, popisuje komentující. „Jsou tu, aby zabezpečili své rodiny,“ zdůrazňuje.

Romové v továrnách většinou prý nepracují, jelikož, podle podložených důkazů, nemají pracovní morálku a chuť pracovat a mnozí kradli. Dodává, že v poslední době přišly tyto automobilky s tím, že je prý i málo Čechů, kteří by mohli pracovat, a vymysleli plán, jak do Ostravy legálně dovézt 100 muslimů z Uzbekistánu na roční pracovní vízum.

„Takže to není chyba jen Merkelové a našich nefunkčních politiků, ale i takových pozlátek, co se zlatem třpytí, údajně zvyšujících zaměstnanost v krajích,“ shrnula na závěr.

O pár hodin dříve také předseda SPD označil za skandální, že „Turecko vyhrožuje Evropě: Do půl roku vás proud emigrantů smete z povrchu“. „Pro hnutí SPD je takovéto vyhrožování naprosto nepřijatelné! Pro případ masové vlny uprchlíků musíme být připraveni na možnost obnovit kontroly na našich českých hranicích!“ píše naléhavě.

Nato připomněl, že minulá vláda hnutí ANO, ČSSD a KDU-ČSL v předešlém volebním období prosazovala dokonce zavedení bezvízového styku s Tureckem a vstup Turecka do EU. „Až na nátlak SPD ve Sněmovně z těchto šílených záměrů tehdy vláda ustoupila,“ plácal se po rameni Okamura, čímž značně pobavil starostu Pavla Novotného. „SPD v minulém volebním období ve Sněmovně nebyla přítomna,“ klepe si na čelo.

V reakci na Okamurovo, podle mnohých, šíření poplašných zprav týkajících se migrace pak nešel pro jadrné slovo, jak je jeho zvykem, příliš daleko. „Bože, to je kokot,“ popsal Novotný na závěr Okamurovy facebookové výlevy jedním slovem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …