Komentátor se neudržel: Němcová, Fischer, chvilkaři... Jen slovní průjem. Nevěřím jim, že by stáli na straně obyčejných lidí Běloruska!

21.08.2020 17:10

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Levní hrdinové na bezpečném místě.“ Tak komentátor Tomáš Vyoral označuje české politiky, kteří se vydali na Staroměstské náměstí demonstrovat za svobodné Bělorusko. „Nevšiml jsem si, že by se ozvala v případě Katalánska či Francie, kde řezali demonstranty snad ještě brutálněji než v Bělorusku,“ říká pak na adresu Miroslavy Němcové (ODS), která byla výraznou tváří celé akce. Vyoral se věnuje také vládnímu rouškovému veletoči, plánovanému nákupu covidové vakcíny, nebo slovům Jakuba Železného.

Komentátor se neudržel: Němcová, Fischer, chvilkaři... Jen slovní průjem. Nevěřím jim, že by stáli na straně obyčejných lidí Běloruska!
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Mládežnická organizace německé strany Zelených přišla s revolučním nápadem. Chtějí postupně eliminovat policii a nahradit ji prevencí za účasti sociálních pracovníků. Ti by měli postupně převzít některé pravomoci policie. Jak to podle vás může dopadnout? Je vzhledem k rostoucím preferencím Zelených v Německu (od října 2018 jsou s výjimkou 1 průzkumu druhou nejsilnější stranou v zemi) možné, že tyto plány jednou dojdou naplnění?

Anketa

Měl by se omezit či zdanit odtok zisků nadnárodních firem z České republiky?

98%
2%
hlasovalo: 21633 lidí
Mládežnická organizace a řada dalších progresivních slunečníků by si měla pustit svého času akční biják Demolition man se Sylvesterem Stallonem. Za dob mého dětství to byl dokola reprízovaný akční film. Teď nevím, jak ho dávají, ale z akčního filmu se stal Orwellovský předobraz shiny happy společnosti bez klasické policie, která všechno řeší po dobrém nesmyslnými žvásty, přičemž korektnost vládne dobou. A jakmile se objeví brutální násilník z minulosti, na něhož nejsou oni pseudopsychologové zvyklí, tak je se společností a bezpečností ouvej. Samozřejmě většina mladých má touhu zachránit celý svět a všechno řešit láskou a objetím. Nebyl jsem jiný. Ale tak prostě svět v praxi bohužel nefunguje. Ono na tom silnější pes mrdá, s prominutím, něco bude. Až jim někdo někdy, nedej bože, sáhne na blízkého člověka, tak jim třeba dojde, že to asi domluvou a ty ty ty vztyčeným ukazovákem úplně nevyřeší. Samozřejmě bych byl i já rád za společnost, kde nemáme represivní složky a všechno poladíme lidsky a humánně domluvou a diskuzí. Ale tak to zkrátka nefunguje. Komunismus taky není úplně blbá myšlenka – všechno patří všem a každému dle jeho potřeb – ale zkrátka a dobře v praxi nefunguje a nemůže. A o tom to je. Nemyslím si, že by takové plány došly naplnění, protože právě potentáti nahoře by i navzdory svým ochrankám a žiletkovým drátům okolo paláců pak měli co dělat.

V Bělorusku se konají protesty kvůli údajně zmanipulovaným prezidentským volbám. Obří sobotní demonstrace přilákala asi 200 tisíc lidí. K opakování voleb v Bělorusku vyzval také Andrej Babiš. Český premiér se ve věci osobně angažuje a snaží se zkoordinovat odpověď EU. Co na celou situaci říkáte a co tím podle vás Babiš sleduje?

Nevím, zda Andrej Babiš dostal notičky od amerického imperátora Pompea, nebo se chce zalíbit soudruhům v EU sojuzu a získat tak manévrovací politický prostor jinde, ale jeho snaha o „demokratizaci“ Běloruska je až podezřelá. Chceme-li to myslet vážně a nebýt za pokrytce a pitomce, pak bychom se měli stejně ozývat i v případě masakrování demonstrantů v Katalánsku či Francii.

Proti poměrům v Bělorusku se v neděli 16. srpna demonstrovalo na Staroměstském náměstí v Praze. Několik stovek demonstrantů si mohlo poslechnout například slova Miroslavy Němcové či Václava Lásky. Organizace připadla hnutí Milion chvilek pro demokracii. Jsou takové akce potřebné, aby Bělorusové viděli, že za nimi stojíme?

Němcová, Fischer, Niedermayer, Láska, Hampl, Piráti. Levní hrdinové na bezpečném místě. Neštěkne po nich pes, tak se každé PR hodí. Že je to pod záštitou prý apolitického hnutí Maxipsa Hitlerjugend Mináře je už jen pomyslná třešnička na dortu. Kromě Němcové s inteligencí autíčka na setrvačník, pokaženého, nevěřím nikomu ze zmíněných, že by stáli na straně Běloruska a jeho obyčejných lidí. Jen obyčejná póza a psychóza. Stejně jako se Sýrií, Ukrajinou a všemi dalšími konflikty. Jen jedou, co režim žádá.

Miroslava Němcová na Staroměstském náměstí vynadala českému prezidentovi Miloši Zemanovi. Podle jejího názoru si Bělorusové zaslouží naši podporu, ale prezident Zeman „trestuhodně mlčí“. Babišovi pro změnu nevěří, že se přidal na stranu těch, co chtějí svobodu. Jde o oprávněnou kritiku? A věříte vy Němcové boj za svobodu Bělorusů?

Anketa

Věříte, že ODS a TOP 09 půjdou do sněmovních voleb společně?

4%
11%
hlasovalo: 9009 lidí
Pro nás všechny by bylo jenom dobře, kdyby si prehysterická pozdní disidentka Mirka z Miloše Zemana vzala příklad a mlčela taky. Její slovní průjmy mají podobnou hodnotu jako ty moje fyzické ranní. Nevšiml jsem si, že by se ozvala v případě Katalánska či Francie, kde řezali demonstranty snad ještě brutálněji než v Bělorusku. Ale samozřejmě tam šlo o demokratické humanitární řezání, kdežto tady o nedemokratické nehumánní. Věřím Němcové, že svým výlevům věří, neb její neintelekt tomu odpovídá.

Moderátor ČT Jakub Železný nevidí u svých prohlášení o Miladě Horákové a o „bůhvíproč“ Ludvíku Svobodovi problém. Vy tam problém vidíte? A jak se dívat na tato prohlášení při vědomí toho, že Železný uvažuje o kandidatuře na ředitele České televize?

Mám v posledních týdnech dojem, že se Jakub Železný vrátil ke svému koníčku – ohnivé vodě. Jinak si jeho šílenosti neumím úplně vysvětlit. A mám za to, že by na něj jeho rodina a blízcí měli dát pozor, protože tohle nemusí dopadnout dobře. Jinak já nemám problém s žádnými prohlášeními. Ale chce-li se nám Železný tvářit jako nezávislý a objektivní veřejnoprávní novinář z naší, vaší a hlavně jejich ČT, tak to bere trochu z druhého konce. Být posledním spravedlivým jako on, tak se zaměřím na rybu, která smrdí od hlavy, tedy na svého šéfa ředitele Dvořáka, který je bývalým komunistou. To mi přijde jako aktuálnější problém k řešení než Ludvík Svoboda. Ale ohnivá voda někdy zaslepuje smysly. Takže chápu, že lepší novinář Železný není úplně schopen chápat souvislosti. Přeju mu, aby i nadále usínal s prsty do V na obou rukou a s úsměvem na rtech, že je pravověrný homohavlista. Homo sapiens Havloidus, abych nebyl nařčen z nějakých nepřístojností.

 

Roušky se vrací! Původně zaznělo, že od 1. září bude povinnost je nosit v uzavřených prostorech, ve školách, v obchodech, či ve veřejné dopravě. Pak proběhly další změny. Co na tento krok říkáte?

A už se zase proběhl veletoč a vrací jen částečně, což evidentně vypovídá o tom, že nejde o bezpečnostní a preventivní opatření, ale o opatření politicko-mocensko-psychologické. Psychologický krok, který nás má upozorňovat a strašit, abychom si byli vědomi, že PR Covid tady s námi stále je. Musíme se stále bát a poslouchat moudrá nařízení MUDrců v zájmu našeho dobra, jak jinak ostatně. Největší prasárny v historii i v budoucnu se vždy budou dít v zájmu nějakého nejlepšího dobra. Karikatura ministra zdravotnictví známá jako Adam Vojtěch se znemožňuje každým coulem a nevím, zda je on sám úplný pitomec, polopitomec, dělá pitomce z nás, je poskokem fašistických kvazi epidemiologů a hygieniků, Babiše, nebo všechno dohromady. Každopádně patří mezi ty, kteří se, je-li spravedlnost, potkají v kotli tam dole. Doufám, že ho mají rohatí ogaři dostatečně velký, protože jenom od nás z republiky to bude slušná řádka materiálu.

V tuto chvíli je i podle dat ministerstva zdravotnictví pouze ve dvou okresech vyhlášen 1. stupeň covidové pohotovosti (stupně jsou 3, 1. je nejnižší ohrožení, 3. nejvyšší), ve zbylých 75 okresech není vyhlášen žádný stupeň. Proč tedy roušky? Hraje prim otázka zdraví, nebo v tom vidíte jiné zájmy?

Jak jsem říkal a jak tvrdím nejen já, jde o psychologický efekt. Strach je důležitým nástrojem manipulace a propagandy. A rouška je dílčím činitelem, který ho v nás má držet. O zdraví tady prakticky nejde. Chřipkové sezóny tu máme každoročně, každoročně s jejich přispěním umře bohužel řada lidí, podobně jako s přispěním PR Covidu a až doposud se rouškariánství, dezinfekce, odstupy a řízená demolice ekonomiky a našeho společenského života neděly. Až teď přišli zakuklení fašisti Svědci Covidovi a rouškariáni a šíří paniku, poplašné zprávy a pokládají základy možné nehezké totalitní budoucnosti ve jménu nekonečného boje proti viru. Komunismus, globální oteplování ani Islámský stát teď nejsou ve strašícím módu, takže přišel PR virus.

Česko se údajně chystá připojit k nákupu covidové vakcíny v rámci iniciativy Evropské komise. Státní pokladnu by to mělo přijít na cca. 2,1 miliardy korun. Zavázali bychom se k předem stanovenému množství vakcíny, kterou odebereme. Zní vám to jako rozumná investice?

Love nesmrdí. A farmaceutický průmysl, jakkoliv nám v určitém ohledu samozřejmě pomáhá, tak jinak je to hlavně a především byznys. Myslím, že Maďar, Prymule, Jágrová, Rážová a další už se těší, až ty vakcínky za baťovských 99 korun, jak kdesi Prymule propálil, budou všem vpichovat. Nejlépe periodicky každých několik měsíců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Marek Korejs

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…