Konec žertů! Bývalý poslanec Ivan Gabal navrhuje vyslat Rusku jasný vzkaz

18.03.2018 16:47

Bývalého poslance za KDU-ČSL Ivana Gabala pořádně rozčílilo nařčení Ruské federace, že smrtící nervový plyn, kterým byl ve Velké Británii otráven dvojitý agent Sergej Skripal, může pocházet z České republiky. Naše země by na toto nařčení měla pádně zareagovat. Gabal popsal jak.

Konec žertů! Bývalý poslanec Ivan Gabal navrhuje vyslat Rusku jasný vzkaz
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ivan Gabal

Ruská federace odmítá, že by měla jakýkoli podíl na pokusu otrávit dvojitého agenta žijícího ve Velké Británii Sergeje Skripala a jeho dceru. Premiérka ostrovního království Theresa Mayová to však vidí jinak a tvrdí, že britští vyšetřovatelé celou záležitost pečlivě vyšetřují a mají v ruce důkazy, které ukazují, že v použití smrtelně nebezpečného nervového plynu na území Spojeného království sehrála Ruská federace svůj vliv.

Mezi oběma zeměmi nastala diplomatická přestřelka, Británie a Rusko si navzájem vypovídají diplomaty a množí se úvahy o tom, jak to tedy celé vlastně bylo. Rusko tvrdí, že smrtelně nebezpečný plyn může pocházet např. z České republiky nebo ze Slovenska. Toto nařčení rázně odmítli ministr zahraničí v demisi za hnutí ANO Martin Stropnický i ministryně obrany v demisi za hnutí ANO Karla Šlechtová.

Na sociální síti Twitter se k nim přidal i bývalý poslanec za KDU-ČSL Ivan Gabal. Podle něho by měla česká strana na ruské nařčení pádně odpovědět. Tady se prý dostáváme do situace, kdy je třeba přestat žertovat. Místo toho bychom měli trvat na tom, aby ruská strana podložila své nařčení důkazy. Český velvyslanec v Moskvě by měl být stažen domů k jednání, a pokud Rusko nepředloží pro své nařčení důkazy, 23 ruských diplomatů by si mělo, obrazně řečeno, sbalit fidlátka a vydat se k domovu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…