Kundra z Respektu chválí Miloše Zemana. Na chvíli se prý inspiroval Kiskou

30.07.2018 22:04

Komentátor Ondřej Kundra ve svém komentáři na serveru Respekt.cz utrousil pochvalné slovo na adresu Miloše Zemana. Hodnotil jeho krátký pondělní projev, který měl v souvislosti se jmenováním nové ministryně práce Jany Maláčové. I přesto, že se dle Kundry chová prezident na veřejnosti často vulgárně, měl světlou chvilku. Jeho projev hodnotí pozitivně.

Kundra z Respektu chválí Miloše Zemana. Na chvíli se prý inspiroval Kiskou
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Nestává se příliš často, že by šlo prezidenta Miloše Zemana za něco pochválit. Na veřejnosti se chová vulgárně, společnost rozděluje, do politiky vtahuje extremisty a Česko žene východním směrem“, těmito slovy Kundra začal svůj příspěvek na serveru Respekt.cz a dodal, že dnes měla hlava státu výjimečnou světlou chvilku.

Anketa

Oceňujete, jak proti Andreji Babišovi vystoupili Tomáš Klus, Matěj Ruppert a Jiří Macháček?

hlasovalo: 23148 lidí

Zeman měl v pondělí naplánované setkání s Janou Maláčovou v Lánech, aby ji jmenoval novou ministryní práce. Při té příležitosti pronesl krátký projev, ve kterém zdůraznil některá sociální témata, například potřebu péče o staré lidi. Vyzdvihl také důležitost paliativní a hospicové péče a s tím související relevantní legislativní úpravy. Podle Kundry si tyto instituce zasluhují svoji pozornost a ocenění, neboť právě  jejich zaměstnanci přispívají k důstojné smrti tisíců lidí. „Vláda se díky Zemanovi může na tuhle oblast zaměřit více než dosud“, připoměl v tomto kontextu komentátor a dodal, že od prezidenta toho člověk často moc nechce. Vlídné slovo, projev empatie podle něj jsou často dostačujícími, což ilustruje Kundra na příkladu sousedního prezidenta Andreje Kisky, ke kterému Zemana dnes přirovnal. „Zeman se dnes na chvíli stal Kiskou a doufejme, že těch chvil bude mít víc než jednu“, uzavřel Kundra.

Celá zpráva zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …