Magor! Foldyna tvrdě zasáhl Václava Moravce kvůli Rusku

22.10.2018 13:01

Poslanec za ČSSD Jaroslav Foldyna se na svém facebookovém profilu vrátil k pořadu Otázky Václava Moravce ČT24. V pořadu se do sebe pustili předseda Pirátů Ivan Bartoš a premiér Andrej Babiš (ANO). Řešila se mimo jiné otázka cesty předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka do Ruska.

Magor! Foldyna tvrdě zasáhl Václava Moravce kvůli Rusku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor OVM Václav Moravec

„Návštěva Radka Vondráčka je prý, podle pánů Moravce a pana piráta Bartoše, projevem vazalského postavení ČR vůči Rusku. Pokud je mi ale známo, tak se pak Vondráček setkal s politiky v obdobné pozici, v jaké je on sám, přišel do Dumy hlavním vchodem a byly mu projeveny pocty odpovídající jeho pozici v ústavním pořádku ČR. Zde tedy zřejmě problém nebude,“ poznamenal Foldyna s tím, že problém je zřejmě v tom, že se o naše vztahy se zahraničím starají naši jiní politici. 

Anketa

Je dobře, že se v roce 1918 rozpadlo Rakousko-Uhersko?

56%
44%
hlasovalo: 10725 lidí

„Kdo jiný by to ale měl dělat? Že by snad nás kolektivně zastupoval pan Juncker? To je vynikající nápad! S ohledem k jeho schopnostem a všeobecně známému vztahu k zemím V4, však osobně budu mnohem klidnější, když tento člověk bude do dění v České republice zasahovat co možná nejméně. Nebo snad máme sedět v koutě a s čepicí v ruce čekat, co pro nás vyjedná pan Tusk?“ rozčílil se Foldyna a poukázal i na Tajaniho.

„Nejspíš mám jiná měřítka vazalství než duo Bartoš/Moravec, ale situace, kdy by za nás měl jednat někdo jiný než my, pokládám za mnohem více ponižující, než když se o sebe staráme sami. Snad jedinou chybou pana Vondráčka tedy zřejmě bylo, že v Rusku prý řešil ošetření dvou českých občanů,“ zmínil sociální demokrat, že však v kontextu navázání racionálního dialogu s Ruskem mu zmíněná okolnost přijde zcela nepodstatná. 

Duo Moravec, Bartoš, jež nazývá kouzelnickým, pak podle Foldyny vytáhlo z klobouku i legendární evergreeny pražské kavárny: Novičok, dezinformační weby a hybridní válku. Následně poradil Moravcovi, co by podle něj měl dělat. Mezi radami je mimo jiné zmíněno i toto: „Mezi (dodnes nevyšetřenou) otravou na lavičce v parku a (dodnes nevyšetřeným) rozřezáním návštěvníka ambasády na kousky je přeci jenom jistý rozdíl - a že tento rozdíl není schopen vnímat pouze magor, nebo fanatik (což ale obyčejně bývá rovněž magor)."

„Chci toho po veřejnoprávní televizi opravdu příliš, když řeknu, že mimo profesionálního technického vybavení a dobře padnoucích obleků by měla disponovat alespoň drobnou dávkou slušnosti a profesionality?“ zakončil Foldyna otázkou.

Celý příspěvek Jaroslava Foldyny:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…