Matteo Salvini v USA: V EU budou mnozí zuřit. Padly silné věty

18.06.2019 9:27

Italský vicepremiér a ministr vnitra Matteo Salvini je právě na návštěvě v USA. A zatímco v Evropě jej unijní elity z Bruselu důsledně označují jako „krajně pravicového“ či „extremistického“, za mořem jej přijal v Bílém domě viceprezident Mike Pence.

Matteo Salvini v USA: V EU budou mnozí zuřit. Padly silné věty
Foto: Repro Youtube
Popisek: Matteo Salvini

Server německého veřejnoprávního vysílatele Deutsche Welle začíná svůj text podivem, že „populistický italský vicepremiér“ je ve Washingtonu přijímán na tak vysoké úrovni. Pak referuje, že Salvini se ve Washingtonu jen během pondělí sešel s viceprezidentem Pencem i ministrem zahraničí Mikem Pompeem.

Anketa

Vadilo by vám, kdyby byl do Rady ČTK zvolen Michal Semín?

6%
86%
hlasovalo: 9967 lidí

CELÝ TEXT V ANGLIČTINĚ

„V tomto čase, kdy unijní instituce jsou nestabilní a výrazně se proměňují, chce Itálie být prvním, nejsolidnějším, věrohodným a pevným partnerem Spojených států,“ napsal Salvini po skončení jednání na Facebook. Viceprezident Pence na Twitteru napsal, že transatlantická vazba je dnes pevnější než kdy dříve.

Na tiskové konferenci Salvini zmínil, že s Trumpovou adminstrativou sdílí pohled na imigraci stejně jako na situaci v Íránu, Libyi a na Blízkém východě. Sdílí prý rovněž americké obavy z rostoucí arogance Číny.

Německý veřejnoprávní web se současně podivil, co má co ministr vnitra cestovat po světě bez dohledu premiéra či ministra zahraničí. A dodává, že premiér Conte ani šéf diplomacie Milanesi by jistě nevystupovali tak jako vyhlášený populista.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…