Mezinárodní expert k Čechům i uprchlíkům: Vy byste dokázali nechat ležet dítě v blátě? Já ne. Ale když jdu na návštěvu, taky tam nesmrkám do fíkusu

28.12.2017 14:30

Český marketér Martin Jaroš, jenž dlouhodobě žije v Kataru, v rozhovoru pro Dotyk.cz uvedl, že český cynismus je na rozdíl od českého sebemrskačství skvělý.

Mezinárodní expert k Čechům i uprchlíkům: Vy byste dokázali nechat ležet dítě v blátě? Já ne. Ale když jdu na návštěvu, taky tam nesmrkám do fíkusu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Mimo jiné Jaroš promluvil o volbách, které se podle jeho slov zatím nevyhrávají na Facebooku. „Na to jsou ty naše bubliny moc malé. Vzpomeňte si, jak to vypadalo před poslední prezidentskou volbou. Celý Facebook byl zblázněný do Karla s čírem. Na sociálních sítích to vypadalo, že pan Schwarzenberg dostane tak 300 procent. A vidíte, nakonec stejně vyhrál ten druhý pán, co ovládá akorát teletext. Takže buďme realisti,“ podotkl Jaroš. Poukázal však na poslance TOP 09 Dominika Feriho, jenž se podle něj dostal do Sněmovny nejspíš právě díky Facebooku. 

„U nás když řeknete, že chcete do politiky, tak si vás lidi automaticky zařadí jako psychopata, co chce vytunelovat minimálně místní čističku odpadních vod. Je to stigma. Myslíme si to tak silně, že nám pak do politiky opravdu chodí hlavně psychopati, co tunelují čističky,“ dodal pak k současnému vnímání politiky Jaroš. 

  • Původní text ZDE

Jaroš si podle svých slov myslí, že Česko může být jednou z nejbohatších a nejúspěšnějších zemí ve světě. „A strašně mě žere, že tam nejsme, že se zlepšujeme tak pomalu, že svůj potenciál nenaplňujeme. Jestli můžu jakkoli pomoct k tomu, aby se Česká republika dostala do první ligy, tak to udělám,“ sdělil podnikatel, jemuž vadí, že Češi strašně rádi nadávají sami na sebe a na všechno české. 

Závěrem se pak Jaroš vyjádřil k uprchlické krizi. „Když někdo opravdu trpí a utíká před válkou, tak mu samozřejmě musíme pomoci. Jsme přece lidi, ne? Copak vy byste dokázal nechat malé děti ležet ve sněhu a v blátě? Já ne. I podle soucitu se pozná velikost společnosti a já bych rád, aby naše země měla velké srdce. Na druhou stranu, když si do domu pozvu hosty, tak očekávám, že se budou chovat podle pravidel hostitele. Já když jsem na návštěvě, tak taky nesmrkám do fíkusu. Takže když někdo chce do domu zvaného Evropa, tak si musíme zajistit, že bude dodržovat evropské hodnoty,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…