Miliony z Ruska? Nevrátím, vzkázal Dominik Hašek. A ohlásil nástup do politiky

28.01.2024 14:46

Dominik Hašek, někdejší brankářská hokejová legenda, se v rozhovoru pro CNN Prima News vyjádřil ke svému vstupu do politiky. Zároveň také uvedl, že i když v současné době odsuzuje české hokejisty, kteří v době války hrají v KHL, on sám miliony vydělané v té zemi nevrátí. On totiž v KHL v minulosti působil.

Miliony z Ruska? Nevrátím, vzkázal Dominik Hašek. A ohlásil nástup do politiky
Foto: Repro twitter ČT
Popisek: Dominik Hašek v České televizi

„Hrával jsem tam v sezoně 2010/2011, kdy jsem Rusko považoval za vcelku demokratický stát. V životě by mě tenkrát nenapadlo, že čtyři roky nato anektuje Krym a následně rozpoutá v Evropě největší imperialistickou válku od druhé světové. Ani mě, pokud si dobře pamatuji, žádný politik či funkcionář či kdokoli před nějakým nebezpečím či nevhodností hrát v Rusku nevaroval,“ obhajuje své angažmá v KHL Hašek. 

„Jinak já ani tak neodsuzuji naše sportovce za práci v zemi teroristického nepřítele. Já za to odsuzuji především naše zákonodárce, kteří jim nastavili taková pravidla, která našim občanům v Rusku pracovat umožňují. Naši občané, v tomto případě sportovci, tam dovážejí svou pracovní sílu a vytvářejí hodnoty, které ruský nepřítel používá proti nám a spojencům. A to bohužel stojí lidské životy i velké hmotné škody,“ pravil Hašek. Peníze si podle svých slov v Rusku vydělal za odvedenou práci. 

Hašek se v rozhovoru vyjádřil také k politické kariéře, kdy ani v nejmenším podle svých slov neuvažuje o prezidentské kandidatuře. „Rád bych vstoupil do politiky a stal se senátorem,“ přiznal se Hašek. Nejbližší mu je podle jeho slov TOP 09. „I když myšlenky nebo některé osobnosti dalších řekněme dvou stran jsou mi také blízké,“ podotkl Hašek, jenž bude za TOP 09 kandidovat v letošních senátorských volbách.

Současného prezidenta Petra Pavla hodnotí Dominik Hašek „výborně“.

A jak je ze strany exbrankáře Haška hodnocena vláda Petra Fialy (ODS)?

„Určitě se mi nelíbí některé věci. Třeba úsporný balíček měl být agresivnější. Například výjimka na víno je do nebe volající. Nelíbí se mi také, že [vláda] nadále umožňuje ruským občanům v naší zemi veřejně vystupovat, aniž by odsoudili ruskou útočnou válku a dle toho vystupovali. Tím je tady necháváme dělat obrovskou reklamu na ruskou válku a zločiny. To stojí lidské životy našich spojenců a větší nebezpečí pro naše občany. To je věc, kterou musíme změnit a nesmíme ji podceňovat. Bezpečí našich občanů je podle mě ta nejdůležitější funkce státu. Ale celkově jsem za současnou vládu rád. Stačí se teď jenom podívat na Slovensko a mnohým naskočí husí kůže,“ pravil Dominik Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŠiroko , 28.01.2024 17:47:58
U Haška se neuvěřitelným způsobem snoubí duchovní, intelektuální a morální impotence s neuvěřitelnou křivostí charakteru a bezmeznou touhou po penězích. Za prachy hrál v Rusku, za prachy na Rusko plive. Tenhle živičich udělá za prachy cokoliv. A prachy z Ruska nevrátí, protože už je dávno prošustroval. To je ostatně taky důvodem jeho současného šáškování. Dělá to pro prachy..

|  16 |  0

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …