Možná dojde i na Tykače. Tunelování CS fondů míří k soudu

16.08.2012 16:50

Po patnácti letech možná dojde na podnikatele Pavla Tykače v kauze tunelování CS fondů. Z nich v roce 1997 zmizela více než jedna miliarda korun. Původně bylo trestní stíhání podnikatele zastaveno, ale nyní na základě nových výpovědí soud rozhodl o projednání.

Možná dojde i na Tykače. Tunelování CS fondů míří k soudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Lidovky.cz informují, že Městský soud v Praze povolil obnovu řízení v případu vytunelovaných CS fondů. Ten by se tak měl vrátit kriminalistům k dalšímu vyšetřování. Při machinacích v CS fondech zmizela v devadesátých letech asi miliarda korun.

Obnova řízení byla schválena na základě návrhu státního zástupce, podle kterého se objevily nové důkazy. Původní řízení bylo zastaveno rozhodnutím žalobce, ještě než se dostalo k soudu. Nyní by výslechy svědků prý mohly vyjevit nové skutečnosti.

Kauzu znovu otevřel podnikatel František Bušek (dříve prý známý pod jménem Chobot), který při jiném soudním líčení jako svědek sdělil, že Tykačovi pomáhal fondy vytunelovat.

V roce 1997 ovládla skupina firmy Motoinvest, ve které hrál nejvýznamnější roli podnikatel Pavel Tykač, CS fondy. Následně bylo z majetku fondů převedeno 1,23 miliardy korun a jako protihodnota byla poskytnuta prakticky bezcenná firma Drůbež Příšovice.

Pavel Tykač dnes ovládá Czech Coal, druhého největšího producenta hnědého uhlí v ČR.                      

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…