Ne povinnému očkování, hlasovali diváci. Anketu jim smazali. Už je povyk

09.12.2021 11:30 | Ze sítí

Otázka, zda má být očkování povinné, se neřeší jen v ČR, ale také ve Velké Británii. Ranní show Good Morning Britain se zeptala v sociálních médiích. A v anketě drtivě vedl názor, že ani varianta omikron není důvod, aby očkování bylo povinné. Ale anketa nedoběhla do konce, správci sítí pořadu ji sami smazali. Jenže obrázek, jak hlasování vypadalo, se masivně šíří dál. A televizní show má z ostudy kabát, že maže ankety, když se nehodí do krámu.

Ne povinnému očkování, hlasovali diváci. Anketu jim smazali. Už je povyk
Foto: Repro Twitter
Popisek: Zmizelá anketa pořadu Good Morning Britain

Anketa

Musíte v posledních týdnech šetřit na jídle?

65%
11%
hlasovalo: 39583 lidí
Zatím není jasné, jak nebezpečná nová covidová mutace omikron skutečně je, objevují se zprávy, že méně než současné varianty a společnost Pfizer ohlásila, že je schopna upravit vakcíny, aby působily i proti této nové variantě. Ovšem v západní Evropě způsobila varianta omikron strach a řada zemí omezila nebo úplně zakázala cestování z Jižní Afriky, odkud mutace pochází.

Jednou z těchto zemí byla i Velká Británie. Jako v Česku běží pořad Snídaně s Novou, ve Velké Británii se mohou diváci dívat na pořad Good Morning Britain. Tento pořad na twitteru v souvislosti s variantou omikron vytvořil anketu, v níž se ptal, zda s příchodem této varianty není čas zavést povinné očkování.

Ovšem výsledky této ankety na profilu pořadu nenajdete. Anketa totiž zmizela. Ale podle snímků od těch, kteří si ji vyfotili, se rozhodně nedá říct, že o ni nebyl zájem, dle obrázku v ní hlasovalo přes 41 tisíc lidí a komentářů také nebylo málo. Drtivá většina hlasujících však byla proti povinné vakcinaci.

Proč anketa zmizela, společnost ITV, která pořad vysílá, nevysvětlila. Přitom se rozhodně nedá říci, že by se nikdo neptal. Otázku položil například britský youtuber Paul Joseph Watson.

Řada lidí měla více než jasno, proč anketa zmizela. Bývalý europoslanec James Wells si například kopl: „Z GMB (Good Morning Britain) se vyklubala pěkná sebranka, nejdřív vytvoří anketu o povinné vakcinaci a pak ji smažou, když nevyjde ten správný výsledek.“ A podobné názory s ním sdílela celá řada dalších lidí, kteří měli uložené své obrázky dokazující, jak se anketa vyvíjela.

Dodejme, že jeden ze známých  moderátorů tohoto pořadu, Piers Morgan, byl zastáncem lockdownu a kritizoval premiéra Borise Johnsona za uvolnění covidových restrikcí. A patří rozhodně ke stoupencům očkování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…