Nejen dva svetry, ale i bez rozsvíceného vánočního stromečku? Televizní debata se zvrhla

18.09.2022 14:02 | Zprávy

Hosty druhé hodiny nedělní Partie Terezie Tománkové byli poslanci Karla Maříková (SPD), Olga Richterová (Piráti), Jan Bartošek, (KDU-ČSL) a Klára Dostálová (ANO). Jan Bartošek ve studiu seděl a poslouchal, jak sám řekl, „dívčí válku“. Proti sobě velmi tvrdě vystupovaly především Olga Richterová a Klára Dostálová. Ta se mimo jiné nechala slyšet, že vláda Petra Fialy (ODS) nenaslouchá lidem a popsala, jak by to vypadalo, kdyby kabinet lidem skutečně naslouchal. Ale Bartošek se v jednu chvíli neudržel a vynadal Maříkové.

Nejen dva svetry, ale i bez rozsvíceného vánočního stromečku? Televizní debata se zvrhla
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Jan Bartošek (KDU-ČSL) a Klára Maříková (SPD) v Partii.

Terezie Tománková se vrátila k předvolebnímu průzkumu společnosti STEM. Hnutí ANO má v tomto průzkumu 30 %. Druhé SPD, má 14,3 % hlasů, třetí ODS má 14,2 % hlasů a Piráti 9 %. TOP 09 a STAN by měly 5 %, ale lidovci už necelých 5 % a zůstali by před branami Sněmovny. Totéž platí také o ČSSD, KSČM, Přísaze a o dalších stranách.

Richterová odmítla říci, zda má z oslabování STAN radost. „Klíčové je to, abychom společně dokázali, co jsme slíbili, jako je digitalizace státní správy,“ dala se slyšet pirátka.

Podle Bartoška vláda poklesem popularity platí daň za to, že vládne ve složité době. Zdůraznil však, že v příštím průzkumu by se mohlo projevit i to, že vláda zastropovala energie. „Já považuji za důležité, že při řešení těch věcí postupujeme společně,“ zdůraznil lidovecký poslanec. Připomněl všem, že vláda nejenže zastropovala ceny energií, ale ministr práce a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka prosazuje další pomoc lidem v této složité sobě. „Ale my to zvládneme a ta situace se zlepší,“ nechal se slyšet Bartošek.

Maříková poděkovala voličům a zdůraznila, že se ukazuje, jak klesá důvěra občanů ve vládu Petra Fialy (ODS). Vyjadřují podle ní nedůvěru k tomu, jak vláda v krizi jedná a jak se vyjadřuje.

„Já bych také chtěla moc poděkovat voličům. My si toho vážíme. Ale tady nesouhlasím s panem kolegou. Naše vláda vládla možná ještě ve složitější covidové době, ale my jsme také naslouchali lidem. Na to vy jste zapomněli,“ obula se Dostálová do Bartoška s tím, že hnutí ANO už od února předkládalo návrhy, jak by se dala krize řešit, ale vláda se až do srpna tvářila, že neslyší. Tak to vidí Klára Dostálová.


Hosté pořadu Partie. (Screen: CNN Prima News)

Tento pohled Bartoška rozzlobil. „Hnutí ANO se tváří, jako by jako jediné naslouchalo lidem, a to vůbec není pravda. Lidi samozřejmě prožívají nervozitu, ale to zastropování cen lidi zklidnilo. Stejně tak je zklidní to, že my pomůžeme firmám a udrží se zaměstnanost,“ zaznělo od Bartoška.

Dostálová trvala na tom, že Fialova vláda lidem nenaslouchá a jako příklad dala pětitisícový příspěvek rodinám. „Proč to mají ukrajinští uprchlíci na nezaopatřené děti, ale čeští občané to takto nemají?“ ptala se Dostálová.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…