Nejpopulárnějším lídrem v Praze je podle agentury Jiří Pospíšil. Oblibě se těší i "Lanďák" či Pavel Sehnal

02.10.2018 16:02

Dle agentury Phoenix research, která dlouhodobě měří potenciál pražských subjektů a jejich "jedniček", je nejpopulárnějším lídrem mezi třicítkou kandidátů Jiří Pospíšil, předseda TOP 09. Až na druhém místě se umístil Bohuslav Svoboda (ODS) a pozitivní pro hnutí ANO je pak bronz lídra kandidátky Petra Stuchlíka. Ten přitom vyměnil bývalou jedničku Patrika Nachera teprve před několika týdny.

Nejpopulárnějším lídrem v Praze je podle agentury Jiří Pospíšil. Oblibě se těší i "Lanďák" či Pavel Sehnal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Reklamní kampaň k volbám do pražského zastupitelstva a do Senátu ČR

Agentura sbírala podklady pro deník Blesk od 10. srpna do 8. září v Praze, a to více jak na tisícovce respondentů. První místo, jak už bylo uvedeno, připadlo Jiřímu Pospíšilovi, druhé pak Bohuslavu Svobodovi. Bronz s jedenácti procenty obdržel Petr Stuchlík z hnutí ANO. Posledním, kdo se dostal na deseti procentní hranici a výše, je lídr Prahy Sobě Jan Čižinský. Páté místo připadá se sedmi procentní oblibou Zdeňku Hřibovi (Piráti), šesté lídrovi ODA Pavlu Sehnalovi a nejlepší sedmičku uzavřel Jakub Landovský (6 procent) z ČSSD.

Obliba lídrů víceméně kopíruje preference politických subjektů v české metropoli. Největší šance na vítězství má podle dosavadních zjištění TOP09, ODS a Piráti. Na záda jim přitom dýchá hnutí ANO a výše uvedené seskupení Praha Sobě. Z těchto výsledků by patrně vyplynulo spojení ODS a TOP 09, přičemž tyto dvě strany by hledaly takzvaně třetího do party.

grafické zpracování: Blesk.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…