Nový ředitel ČRo: Jandáka znám. Vazby s ČSSD ale nemám

08.08.2011 10:16

Nově zvolený generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan chce přitáhnout k Radiožurnálu mladé lidi. Musí se změnit hudba i programová skladba. Přiznává také, že zná Vítězslava Jandáka (ČSSD). Že by měl ale jakékoli vazby na politiku, to popírá. Vyjádřil se v rozhovoru pro časopis Týden.

Nový ředitel ČRo: Jandáka znám. Vazby s ČSSD ale nemám

Helena Vondráčková si stěžovala, že ji Český rozhlas nehraje. Podle průzkumů totiž není u posluchačů oblíbená. Podle Duhana by se zpravodajská stanice měla zaměřit i na novinky pop-music, protože to je věc, která mladé lidi zajímá.

„Mladí lidé nepreferují poslech rozhlasu, nicméně my je musíme nějakým způsobem přitáhnout zpátky, tedy najít pro ně vhodné multimediální formy: internet, telefony... Jinak bychom mohli tady v rozhlase brzy zhasnout," říká.

Vazby na politiky nemám 

Vlivu politiků se nebojí, volili ho lidé napříč politickým spektrem. Přesto měl z jeho zvolení hlavně stínový ministr kultury Vítězslav Jandák. „Nebudu tajit, že Slávka Jandáka znám. Znal jsem ho léta předtím, než vstoupil do politiky. Nevím, proč by neměl vyjádřit radost, pokud to tak cítí. Nemá to nic do činění s tím, že je ve stínové vládě ČSSD. Na tom moje vazby nestojí," vysvětluje.

Duhan popírá i své soukromé vazby - například na Jaroslava Berku, v jehož firmě pracuje jeho syn, a která v minulosti s ČRo spolupracovala.

Související:
Plány ředitele ČRo: Masové propouštění a omezení zpráv z regionů
Šéfem Českého rozhlasu zůstává Duhan. Chystá změny
Rada Českého rozhlasu zvolí nového ředitele
Podle komentátora ČRo bude koaliční roztržka pokračovat. VV se nelíbí rozpočet

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…