Očkování proti covidu a porodnost! Matematik skládá dohromady šokující data

23.03.2024 15:58 | Monitoring

V Česku se rodí čím dál méně dětí. Může za to společenský tlak, který upřednostňuje kariéru před rodinou, feminismus, vyšší moc? Matematik, analytik Tomáš Fürst vidí viníka jasně a dokládá to důkazy. Za sníženou porodnost může očkování proti covidu. Počet narozených dětí se viditelně snižuje u naočkovaných žen; u nenaočkovaných žen je porodnost na stejných číslech, jako před covidem. Tomáš Fürst vyzývá média, aby otevřela oči a aby začala psát o realitě. Ke stejnému vyzývá i „odborníky“ ze státem placeného institutu SYRI, který má pátrání po pravdě a realitě i ve stanovách.

Očkování proti covidu a porodnost! Matematik skládá dohromady šokující data
Foto: pixabay.com
Popisek: Těhotná žena, ilustrační foto

Tomáš Fürst vystudoval matematické modelování na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy, momentálně pracuje na Katedře matematické analýzy a aplikací matematiky Univerzity Palackého v Olomouci. Zabývá se také zpracováním dat a strojovým učením. Je pevnou součástí Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků (SMIS), odborného sdružení specialistů, kteří od počátku covidových opatření polemizovali na odborné úrovni s drtivě převažujícím přístupem k řešení.

Seznam Zprávy publikovaly rozhovor s demografkou Jitkou Slabou, která působí i v institutu SYRI. Rozhovor publikovaly pod odvážným titulkem Dětí se narodilo méně. Lze v tom ale vidět i pozitiva, říká odbornice. Jaká pozitiva to mou být? Například to, že když je méně dětí, uvolní se tak do budoucna místa ve školách a školkách. Byla v rozhovoru zmínka o očkování proti covidu? Nikoliv.

„Jitka Slabá v rozhovoru říká, že vlastně není jasné, proč k tomu došlo. To je docela posun od minulosti, kdy české demografky bez uzardění tvrdily, že pokles je zcela vysvětlen změnami v demografickém složení populace a zejména tím, že rok 2021 byl z hlediska plodnosti rekordní. České ženy si tedy nějaké děti ,předrodily‘, a proto je v následujících letech pozorován pokles,“ napsal k tomu Tomáš Fürst.

Anketa

Který z předních lídrů má vaši největší důvěru?

hlasovalo: 53675 lidí
Ale to vyvrací poukázáním na text kolegy ze SMIS Ondřeje Vencálka, který poukazuje na sčítání lidí, domů a bytů roku 2021. Vencálek dokládá, že počet žen v plodném období se ze strany státu odhaduje. A při sčítání dojde k faktickému zjištění, nakolik se stát v odhadech mýlil. Před rokem 2021 se mýlil o 3,5 %. Výsledek tak opticky zvýšil porodnost, ale k faktickému zvýšení porodnosti nedošlo. „V letech bezprostředně předcházejících byl odhad počtu žen v reprodukčním věku mírně nadhodnocen, a úhrnná plodnost tedy byla mírně podhodnocena,“ napsal k tomu Vencálek. Z toho plyne, že ženy si v roce 2021 děti „nepředrodily“. „Již několikrát jsem projevil údiv nad tím, že profesorkám, doktorkám a docentkám demografie nebylo divné, že se ‚rekordní plodnost‘ roku 2021 nijak neodrazila v počtu narozených dětí. Inu, logika je z hlediska moderní vědy zřejmě buržoazním přežitkem,“ napsal s ironií Tomáš Fürst.

Na tvrdých číslech pak čteme údaje, že od roku 2006 se v České republice narodilo ročně vždy dalece přes sto tisíc dětí. V roce 2023, v prvním pocovidovém roce, se narodilo 92 tisíc dětí. Tedy přišlo skokové snížení porodnosti o 10 %.

Demografky a socioložky ze SYRI za vydatné podpory médií marně pátrají po důvodech citelně snížené porodnosti, Tomáš Fürst ukazuje data, která získal na základě zákona o přístupu k informacím z Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS). A předložil výsledky. „V první polovině roku 2021 očkované matky počaly dramaticky méně těhotenství, než by odpovídalo jejich zlomku v populaci. Ovšem i poté, co se podíl očkovaných žen v plodném věku koncem roku 2021 stabilizoval někde kolem 2/3, byl počet vzniklých těhotenství u očkovaných žen výrazně nižší než u žen neočkovaných,“ dokládá matematik na údajích z ÚZIS.

Anketa

Funguje náš stát dobře? Jste spokojeni s úřady, zdravotnictvím, sociálními službami apod.?

1%
96%
hlasovalo: 32491 lidí
„Počet vzniklých těhotenství neočkovaných žen se v roce 2022 stabilizoval přibližně na hodnotách, které jsme viděli pro celou populaci v dobách před covidem, zatímco očkované ženy vykazovaly těhotenství výrazně méně,“ vykládá data ÚZIS Tomáš Fürst a mluví i o očkovaných ženách. „Zjednodušeně lze tedy říct, že děti, které nám od ledna 2022 chybí, jsou děti, které se z nějakého důvodu nenarodily očkovaným matkám. Neočkované matky jsou na běžných číslech.“

Pak si matematik všímá přímé souvislosti mezi časem očkování a poklesem porodnosti, kdy dokládá, že porodnost začala klesat od devátého měsíce po jeho masové aplikace například na Hlavním nádraží Praha nebo v obchodních centrech. „Pokles počtu narozených dětí navíc nastal asi devět měsíců poté, co rychle vzrostl podíl očkovaných žen v plodném věku. Jen v průběhu května 2021 se naočkovala čtvrtina sledované populace žen ve věku 18 až 39 let. Ještě k tomu je podobný pokles porodnosti vidět v mnoha okolních státech,“ dokládá matematik.

„S plným vědomím závažnosti následujících řádků však prohlašujeme, že výše uvedené analýzy ukazují ve prospěch hypotézy, že očkování proti covidu má příčinnou souvislost s poklesem plodnosti českých žen,“ píše na závěr Tomáš Fürst. A udivuje se, že taková zjištění, nebo i jen podezření, by měla vést k tomu, aby se otevřely datové sady, které by byly poskytnuty odborníkům i veřejnosti k posouzení. Už jen proto, aby se předešlo, nebo potvrdilo, to, co tvrdí SMIS. Média by měla uplatňovat svá práva na informace a nezkreslené je ukazovat veřejnosti. Místo toho předstíráme, že podobná cesta uvažování je toxická.

Tomáš Fürst upozorňuje i na to, že na základě poznaného bychom měli další očkování pozastavit a do objasnění všech skutečností neaplikovat. „Ve společnosti, která se řídí rozumem, by toto zjištění mělo vést k otevření datových sad, které jsou potřebné k detailní analýze tohoto problému. Do té doby, než bude prodiskutován a bude stanoveno, jakou měrou se vakcinace na podporodnosti podílela, by mělo dojít k zrušení doporučení očkovat proti covidu ženy v plodném věku,“ uzavírá Tomáš Fürst

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Marian Kučera

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Stále častěji mě napadá, že pandemie byl šílený pokus "filantropů" o depopulaci Země, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 23.03.2024 18:48:14
Co se nepovedlo laboratorně modifikovaným koronavirem, to měla "napravit" vakcinace rychlokvašenými toxickými vakcínami s mnoha vedlejšími účinky, které převažovaly nad těmi pozitivními. "Filantropové" jako Gates, Biden, Bourla, von der Leyen a mnozí další by měli být hnáni před skutečně nezávislý soud (ne ten v Haagu !!!) a tam odpovídat na pro ně nepříjemné otázky. Pandemie koronaviru byl zřejmě také globální test poslušnosti otroků před dokončením globálního digitalizovaného koncentráku známého jako Nový světový řád. Lidé mají právo znát pravdu, politici a jejich ultrabohatí loutkovodiči nemůžou stále jen lhát a manipulovat s lidmi. K tomu jim nedal nikdo právo, ale oni si ho ukradli. Budou ho muset vrátit lidem, stejně jako to, co z nich nemilosrdně vyždímali a co jim ukradli. A že toho bylo.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…