Okamura o Trumpovi a Ukrajině. Topkař se ušklíbal

18.12.2023 20:20

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura v debatě týkající se pomoci Ukrajině v pořadu Partie volal především po zahájení mírových jednání. Zmínil, že pokud Donald Trump vyhraje prezidentské volby v USA, že válku na Ukrajině snad ukončí. Připomněl, že ho jako jediný český politik dříve v jeho kandidatuře na prezidenta podpořil. Od Jana Jakoba, předsedy poslaneckého klubu vládní TOP 09, sklidil úšklebek.

Okamura o Trumpovi a Ukrajině. Topkař se ušklíbal
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Tomio Okamura a Jan Jakob v Partii

Šéf hnutí SPD hovořil o tom, že Evropská unie rozhodně nebude ta, kdo zahájí mírová jednání. „Válka na Ukrajině je geopolitický souboj mezi USA a Ruskem,“ zdůraznil.

Připomněl postoj Donalda Trumpa, který může být zásadní. „Samozřejmě, kandidát na amerického prezidenta Donald Trump velice správně říká, a doufám, že to tak bude, že ve chvíli, kdy vyhraje volby, skončí ten konflikt než dojde do Bílého domu,“ pokračoval Okamura.

USA si jsou podle jeho slov vědomy, že jim konflikt na Ukrajině už nemá co dát. „Takže už od toho postupně ustupují, váhají. To je ta světová realita. Není to o tom, jestli jsme pro někoho. Problém je, že Evropě ujíždí vlak. Tady je prstenec kolem Evropy, obrací se proti Evropě, spojují se proti nám a my se dostáváme na chvost,“ poznamenal Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Podle Jakoba je v tuto chvíli uzavírání mírové dohody naivní představa. „Pokud Západ nebude dodržovat sankce, pokud nebude pomáhat Ukrajině, tak míru dosaženo nebude. Pokud se budeme projevovat jako slabí a Ukrajině nebudeme pomáhat, tak ji odevzdáme Putinovi. To je naprosto nepřijatelné,“ vyjevil Jakob. A že Ukrajinu je potřeba dál vojensky, finančně a humanitárně podporovat.

Okamura sdělil, že nemá obavy, že pokud Putin na Ukrajině dosáhne svého, zda bude postupovat dál. „Z toho obavu opravdu nemám,“ řekl bez váhání a připomněl, že není ani proruský, ani proamerický. „Neupínejme se k Bruselu jako tahle Fialova vláda,“ řekl, že v tomto ohledu je český kabinet příliš servilní. Nutné je hájit naši suverenitu.

„Jsme proevropští a proameričtí,“ řekl Jakob.

Okamura poznamenal, že i SPD je hnutí proevropské. „Naopak Evropská unie je protievropská,“ zdůraznil.

Ke slovům Jakoba o tom, že jsou proameričtí, Okamura připomněl svou podporu Trumpovi: „Byl jsem jediný český politik, kdo otevřeně podpořil Donalda Trumpa předtím, než kandidoval na prezidenta, a uspěl.“

A nato se Jakob jakoby ušklíbnul. „To o něčem svědčí,“ podotkl k Okamurově podpoře Trumpa v prezidentských volbách.

„Já se za to nestydím! Podporoval jsem demokraticky zvoleného amerického prezidenta,“ konstatoval Tomio Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Postavit proti Okamurovi, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseberan 96 , 18.12.2023 21:00:35
takové nic jako je ten Jakob svědčí o naprosté ubohosti pětikolky. Okamura si ho namazal na chleba a udělal z něj fašírku. Ten Jakob se zmohl jenom na pitomé fráze kroucení očima. Byl tam jako pacient z ústavu pro duševně choré. Zřejmě bohužel ne jako. Ostatně celý potenciál téhle vlády je stejný jako Jakobův projev- dementní ,retardovaná lejna !

|  14 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …