Oslavy na Silvestra a Nový rok v centru Prahy omezí dopravu

28.12.2017 7:09

Novoroční oslavy v Praze si vynutí uzavření některých ulic pro automobily v centru města. Dnes o tom informoval pražský magistrát. Omezení se budou v neděli týkat Václavského a Staroměstského náměstí a také okolí Karlova mostu. V pondělí souvisí plánované uzavírky s novoročním ohňostrojem, který budou lidé sledovat hlavně z okolí Dvořákova nábřeží. Na frekventovaných místech a v důležitých dopravních uzlech posílí svou přítomnost městská i státní policie, oznámil policejní mluvčí Jan Rybanský.

Oslavy na Silvestra a Nový rok v centru Prahy omezí dopravu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ohňostroj

Příjezd na Staroměstské náměstí z Pařížské ulice bude v neděli uzavřen od 20:00 do 03:00. Na Václavském náměstí nebude možné od nedělních 12:00 do pondělních 10:00 parkovat. Ve stejném časovém úseku nebude možné vjet do Wilsonovy ulice. Ulice Jindřišská, Vodičkova, Štěpánská a Ve Smečkách budou autům uzavřeny od nedělních od 16:00 do pondělních 08:00.

Od nedělních 23:30 do 01:30 bude uzavřena také komunikace Křižovnická - Smetanovo nábřeží v úseku mezi Platnéřskou ulicí a ulicí Karoliny Světlé. Na Malé Straně budou v době od 21:00 do 02:00 neprůjezdné Josefská a Mostecká ulice.

V souvislosti s novoročním ohňostrojem budou dopravní omezení platit v pondělí od 16:00 do 18:30. Uzavřeno bude Dvořákovo nábřeží v úseku od Štefánikova mostu po náměstí Jana Palacha a ulice 17. listopadu od náměstí Curiových po náměstí Jana Palacha. Zákaz bude platit také pro Pařížskou ulici zhruba k hotelu InterContinental. Na druhém břehu Vltavy bude uzavřeno nábřeží Edvarda Beneše v úseku mezi Klárovem a Štefánikovým mostem. Auta nevjedou na Čechův, Mánesův a Štefánikův most a most Legií. Výrazně omezený bude i provoz tramvají, magistrát doporučuje využívat raději metro.

"Během silvestrovských a novoročních oslav budou stovky policistů z pořádkové, cizinecké, dopravní a kriminální služby dohlížet zejména na bezpečnost osob, dodržování veřejného pořádku a bezpečnost a plynulost silniční dopravy," uvedl mluvčí pražské policie. Policisté se stejně jako v době adventu zaměří také na odhalování kapesních krádeží, v pohotovosti budou rovněž pyrotechnici.

"Ve vhodných lokalitách budou hlídkovat i policisté na koních," doplnil Rybanský. Při novoročním ohňostroji budou podle něj policisté řídit dopravu tak, aby byla zajištěna bezpečnost diváků i řidičů a zachován prostor pro případný průjezd záchranářů nebo hasičů. Policie lidem doporučila, aby na oslavy v centru Prahy spíš než autem jeli hromadnou dopravou.

"S vedením městské i státní policie jsme vyčlenili nadstandardní počet speciálně instruovaných příslušníků, strážníků, policistů a velitelů. Jejich připravenost a organizaci jsme prověřili už před vánočními svátky," uvedl radní pro bezpečnost Libor Hadrava (ANO). Policisté a strážníci v neděli dohlédnou také na dodržování zákazu prodeje pyrotechnického materiálu. Na Vltavě budou hlídkovat čluny obou bezpečnostních složek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…