Ovčáček zesměšnil Kalouska a gazdíkovce

02.08.2016 12:15

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček předstoupil dnes na pravidelné tiskové konferenci, aby se vyjádřil k aktuálním politickým i společenským tématům.

Ovčáček zesměšnil Kalouska a gazdíkovce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

„Pan prezident vysoce ocenil výsledky státního rozpočtu, kdy přebytek ke konci července dosáhl přes 75 miliard korun. Pan prezident považuje tento výsledek za důvod, abychom se odpoutali od smutných dob Kalouskova neumětelství,“ podotkl Ovčáček s tím, že hlava státu považuje ministra financí Andreje Babiše (ANO) za nejúspěšnějšího člena současné vlády. Následně hovořil o podpoře státního rozpočtu.

„Pro ostatní ministry jde o vzkaz, aby nestáli jen s nataženýma rukama, což dokáže každý, ale měli by úsporně hospodařit se svými prostředky a hledat rezervy ve svých rezortech,“ podotkl ke schůzce expertního týmu v Lánech. 

Ovčáček se následně vyjádřil k otázce uprchlíků. „Pan prezident nesouhlasí s jakýmkoliv přijímáním migrantů na naše území. Naše země si prostě nemůže dovolit riskovat teroristické útoky, k jakým došlo ve Francii a v Německu. Přijímáním migrantů bychom vytvářeli podhoubí pro barbarské útoky v České republice,“ domnívá se Ovčáček s tím, že jakékoliv přijímání migrantů by mělo být projednáváno na půdě Parlamentu. 

Řeč přišla i na volební kampaň hnutí Starostové a nezávislých, kteří se na billboardech chlubili podporou „větší, než má prezident“. „Toto hnutí se chlubí cizím peřím. Starostů je v České republice 6500 a jsou na kandidátce všech stran. STAN má podporu maximálně 2,5 procent voličů, což je srovnatelné s Dělnickou stranou sociální spravedlnosti,“ rýpl si Ovčáček.

Hradní mluvčí také zmínil, že by prezident uvítal, pokud by Robert Šlachta po odchodu z ÚOOZ zůstal ve státní správě.

Závěrem uvedl, že zítra večer odletí hlava státu na olympijské hry do Ria de Janeira. „Pan prezident se setká s českými sportovci a společně se slovenským prezidentem Andrejem Kiskem se zúčastní i otevření Českého olympijského a Slovenského olympijského domu,“ řekl Ovčáček s tím, že do Česka se prezident vrátí v neděli večer. V Riu by se měl také setkat s francouzským prezidentem Francoisem Hollandem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …