Palas to ani mezi vlastními nemá snadné. Kritiků přibývá

03.04.2011 9:15

Moravskoslezský hejtman Jaroslav Palas už má nepřátele i ve vlastní straně. Většinu z nich naštval záměrem privatizovat krajské nemocnice, někteří ho nemuseli už z jeho dřívějších eskapád. Jiní dokonce naznačují, že by měl skončit.

Palas to ani mezi vlastními nemá snadné. Kritiků přibývá

Nejen stranickým kolegům ale už i stranickým kolegům v řadách krajských zastupitelů se nelíbí, jak hejtman Palas pracuje. Prý s nimi dostatečně nekomunikuje a hájí jen své vlastní zájmy.

Někteří už serveru Aktuálně.cz potvrdili, že by se hejtmana co nejdříve rádi zbavili. "Metody, kterými řídí kraj, jsou nepřijatelné. Je nutné s tím skoncovat," řeklni někteří z nich serveru. Nechtěli ovšem být jmenováni.

Privatizace nemocnic odpor zesílila

Asi nejvíc kolegy rozčílil Palasův zájem spojit sedm velkých krajských nemocnic do jedné organizace vedené člověkem napojeným na investiční skupinu Penta, což by byl první krok k jejich privatizaci.

Více: Palas vykročil k privatizaci nemocnic ve svém kraji

"Ten záměr vedl ke spekulacím, zda má hejtman skutečně starost o krajské nemocnice, nebo zda ho k tomu vedou jiné úmysly," podotkl sociálnědemokratický zastupitel Karel Sibinský, starosta největšího ostravského obvodu Ostravy - jihu.

Při projednávání návrhu se proti Palasovi postavilo 22 z 31 zastupitelů ČSSD.

"Ztotožňuji se s názorem, že sloučení nemocnic řízené skupinou lidí kolem RGM Medical by vedlo k privatizaci," uvedla zastupitelka Alena Krušinová, která je Palasovým největším kritikem.

Sám Palas privatizační záměr popírá, nicméně plán připravoval v době akce "Děkujeme, odcházíme", kdy lékaři hrozili hromadným odchodem z nemocnic. "Byl to hejtmanův tah. Využil situace, ve které se všichni zabývali lékařskými protesty, a připravil plán, jak zprivatizovat krajské nemocnice," prozradil jeden z vysoce postavených úředníků hejtmanství. Teď zastupitelé Palasův plán zarazili.

Čtěte:

Hejtman Palas opět středobodem bulváru. Stále nevysvětlil původ jmění

Palas se údajně snaží naklonit si policii darem auta

Palas nevysvětlil, kde vzal peníze. Bruntálští ho přesto zvolili

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …