Paroubek a Topolánek? Škodí oba, každý po svém

17.09.2010 11:02

Oba expředsedové Jiří Paroubek a Mirek Topolánek svým politickým stranám před komunálními volbami škodí, píše Martin Weiss. Vypovídá to o míře jejich zhrzení.

Paroubek a Topolánek? Škodí oba, každý po svém

Podle komentátora Martina Weisse je jen dobře, že Paroubek ani Topolánek už nejsou předsedy svých stran. Oba jim totiž jen škodí. Paroubek na svých bývalých kolezích, snad s výjimkou Davida Ratha nenechá nitku suchou. Skoro všechny považuje za líné a neschopné praktické politické činnosti.

"Kupříkladu pražského lídra ČSSD Jiřího Dienstbiera ml. stačil sejmout Paroubek dřív, než si o tomto nováčkovi kdokoliv stačil udělat obrázek," píše Weiss v LN.

Topolánek se činí vzácným

Topolánka hodnotí Weiss odlišně. Podle něj se činí po volbách vzácný a žije ve své představě, že právě jeho odchodem strana nejvíce utrpěla.

"Jenže tu trajektorii, kdy po všech Topolánkových úletech, prohraných volbách a skandálech byla strana jakoby stále nahoře a teprve Topolánkovým vypuzením spadla, by uměl nakreslit jen M.C. Escher," píše Weiss.

Za zvláštní také považuje to, že si Topolánek pro svá řídká vystoupení vybírá především levicový deník Právo, což je u expředsedy pravicové strany neobvyklé až zvláštní. Topolánek také rád vychvaluje Miroslava Kalouska coby jediného opravdového chlapa v české politice, když vstupuje do sporu o pandury tak, aby z toho vyšel hůře ministr obrany za ODS Alexandr Vondra, který v kritických chvílích jako první vyzval Topolánka k odchodu.

Související:

Topolánek k pandurům: Vondra na mě tlačil

Topolánek jedná s Berlusconim. OECD jen jako plán B

Paroubek nabídl pomoc 'rodné' Praze. Dienstbierovi ale ne

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chyťte se za rypák, vytáhněte si ho z ... Vyoral kvůli Novotnému rozjel peklo

15:00 Chyťte se za rypák, vytáhněte si ho z ... Vyoral kvůli Novotnému rozjel peklo

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Podle komentátora bychom se neměli cítit útoky primitivů, jako je P…