Pavel Novotný volá po světové válce. Přidávají se další

05.04.2022 16:55 | Ze sítí

Starosta Řeporyj Pavel Novotný (ODS) volá po otevřené válce proti Rusku. Dění na Ukrajině a zejména utrpení civilistů je podle něj daleko za červenou linií a světové velmoci už se do války musí vložit. K rozhodnější reakci Novotný vyzývá také ministryni obrany Janu Černochovou (ODS). „Evropa by nenechala v Evropě zabíjet děti. Určitě ne. Že ne, Jano Černochová?“ ptá se Novotný.

Pavel Novotný volá po světové válce. Přidávají se další
Foto: archiv Pavla Novotného
Popisek: Pavel Novotný

Novotný je přesvědčen, že zprávy o masakru civilistů v Buči a svědectví místních o chování ruských vojáků už musí západní mocnosti přesvědčit, že musí vojensky reagovat. „Sednu do multikáry. Pustím Radiožurnál. Znásilněné ženy, zavražděné děti. Naštěstí to jsou jistě jen provokace. To být pravda, svět to tak nenechá. Ani za cenu světové války. Evropa by nenechala v Evropě zabíjet děti. Určitě ne. Že ne, Jano Černochová? Že za to stojí zemřít?“ pokládá řečnické otázky Novotný.

Vyzývá zejména ministryni obrany Janu Černochovou, aby byla v této otázce rozhodnější a aby podpořila vstup NATO do války s Ruskem. „Za tohle dostanu strašný pojeb. Nech Janu. Co ti Jana udělala. Dělá co může. Co po ní chceš. Nic! Jen názor člověka. Neměli bychom vstoupit do války s Ruskem? Já myslím, že musíme. Sám jsem připraven. Vím, jsem naiva, nerozumím, jak je to složité. Mně to přijde velmi jednoduché,“ dodává kurážně Novotný.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Pod jeho příspěvkem se to hemží souhlasnými názory, že západní velmoci nedělají dost. „Kamaráde, ani nevíš jak mám úplně stejný pohled na věc jako ty, je mně z toho do breku, jak se s tímhle nic nedělá. Čtu to, slyším to, vidím to celý den. Hrozný, tohleto. Fakt jako nikdo nic neudělá a budem na to jen čumět online,“ napsal jeden z diskutujících.

„Přesne. Já jsem tak nasranej z chování Německa, Francie, ale i jiných. Maďarsko nekomentuji. Ten šílený alibismus a naivita je dechberoucí. Naopak Pobaltí super,“ přidal se další a připomněl, že nejrozhodněji vystupují menší evropské státy, zatímco velmoci jsou mnohem opatrnější.

„Dnes a denně vidíme, jak takzvané velmoci mlčí a hledají důvody.... a malé státy jako ČR, Litva, Lotyšsko a Polsko hledají způsoby,“ souhlasí další diskutující.

Strach z jaderné války je ale podle některých zcela namístě a nikdo neví, kde ta červená linie vlastně leží. „Já ti nevím, všichni se bojí, byť oprávněně, jaderné války, jenže kde je ta hranice, za kterou už necháme ty zmrdy jít. Podle mě ji dávno překročili, ale zničit celý svět? Nebo je ekonomicky úplně zničit a pak tam vlítnout? Nebo rovnou srovnat Moskvu se zemí? Kdo to rozhodne?“ ptá se Novotného jiný uživatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…