Pitomost Jakuba Jandy. V amerických novinách vykreslil Zemana jako totálního zloducha a teď dostává odpověď

27.01.2018 11:32

Euforické předvolební období, které zahýbalo emocemi nejednoho voliče, pomalu končí. Podle zástupce ředitele Evropských hodnot v Praze Jakuba Jandy jsou probíhající prezidentské volby nejdůležitější volby v České republice od roku 1989. Důležitost zdůvodňuje údajnou ruskou stopou v české politice a Zemana označil za nejtrumpističtějšího prezidenta v Evropě. „Ale kdeže, to je pitomost,“ reagoval na jeho slova komentátor Daniel Kaiser na serveru Echo24.cz, a vysvětlil proč.

Pitomost Jakuba Jandy. V amerických novinách vykreslil Zemana jako totálního zloducha a teď dostává odpověď
Foto: Česká televize
Popisek: Debata kandidátů na prezidenta Miloše Zemana a Jiřího Drahoše v Rudolfinu v režii České televize

Své prohlášení napsal Janda v komentáři otištěném v úterý na stránkách relevantního listu Washington Post. Občanům ale asi uniká fakt, že prezidentské volby v České republice mají řádově menší význam než volby do Poslanecké sněmovny. Vypovídá o tom to, jak moc investovali energie a emocí do včera ukončené kampaně.

Podle komentátora Kaisera ale může určitým způsobem mít tato prezidentská volba přesah do Evropy. „V čerstvém čísle britského týdeníku Spectator jsem narazil na zajímavou tezi francouzského filozofa Pierra Manenta: politika v Evropě dnes směřuje ke stavu, kdy proti sobě budou stát nevymáchaní populističtí demagogové a arogantní kosmopolitní centristé,“ citoval Kaiser.

Pro druhou skupinu prý Manent používá výraz „fanatismus středu“. „Projevuje se v několika mýtech: o xenofobii prostého lidu, o vlivu Kremlu a dezinformačních webů, o povolanosti elit řešit věci, které přesahují myšlenkové schopnosti obyvatelstva,“ upřesnil.

Přesně tohoto fanatismu politického centrismu je Drahoš, byť mdlým, ale perfektním představitelem. „Výzva vědců, Římský klub, ruská paranoia, toho jsme byli teď svědky i u nás,“ řekl Kaiser. A dodal, že sám byl vystaven intenzivnímu nátlaku z okruhu známých, aby neseděl doma a šel volit Drahoše. Zemanovi příznivci v tom okruhu prý buď nejsou, nebo se nechtěli zbytečně namáhat.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…