Pohřební průvod Kočkových: Mlsna tepe Krnáčovou, jak to mohla povolit

12.10.2018 10:34

Smuteční průvod za Jana Kočku mladšího, který zemřel při autonehodě koncem září, uzavře v Praze Vinohradskou ulici a omezí tak dopravu běhěm dopravní špičky. Magistrát hlavního města Prahy jej však nemusel i přes kladná stanoviska policie a dopravního podniku povolit. Podle náměstka ministra vnitra pro řízení sekce legislativy a státní správy Petra Mlsny nejsou pro vedení pražského magistrátu nijak závazná. Primátorka Krnáčová však nesouhlasí, neměla prý jinou možnost, informoval server Novinky.cz.

Pohřební průvod Kočkových: Mlsna tepe Krnáčovou, jak to mohla povolit
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Podnikatel Jan Kočka

Páteční pohřební průvod k uctění památky Jana Kočky mladšího zorganizovala rodina provozovatele Matějské pouti Václava Kočky. S průvodem s kočárem a rakví Jana Kočky mladšího (28) však mnozí Pražané nesouhlasí, jelikož kvůli němu bude uzavřena Vinohradská ulice v době dopravní špičky, mezi dvanáctou a třetí hodinou odpoledne. Skončit by měl na Olšanských hřbitovech. Magistrát uvedl, že však půjde pouze o půlhodinové omezení.

Mlsna podle svých slov vůbec nechápe, proč magistrát rodině vyhověl, když soukromý průvod značně omezí Pražanům veřejnou dopravu. „To už k nevydání povolení je. Magistrát v okamžiku, kdy by se měla zastavit doprava nebo by to narušilo chod města, má důvod takový pochod zakázat. Nevidím důvod, proč by měl takové žádosti vyhovět,“ řekl s tím, že co se týká policie, jde pouze o podpůrná stanoviska. „Policie ani hasiči o tom nerozhodují, rozhoduje magistrát,“ zdůraznil.

I přesto primátorka Adriana Krnáčová (ANO) říká, že magistrát nemohl průvod zakázat a odkazuje se právě na stanoviska policie a dopravního podniku. „Když si organizátor zabezpečí všechna povolení, tak nemám jakým způsobem tomu zabránit,“ sdělila Krnáčová na dotaz Práva a dodala, že doprava s tím souhlasila a nemá tak dosah, aby zakazovala veřejné správě, jak má fungovat.

Původní zdroj ZDE

Jan Kočka mladší zemřel koncem září na D11, když po několika kilometrech jízdy v protisměru narazil do nákladního automobilu. Ani jeho řidič nehodu nepřežil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…